Ще се превърне ли SpaceX в космическо такси?

Космосът ще е мястото за сътрудничество между държавите
1 юни 2020 12:50, Павел Гълъбов
19

НАСА и SpaceX изстреляха успешно ракетата Falcon 9, носеща пасажерската капсула Dragon с двама астронавти на борда. От вчера Робърт Бенкен и Дъглас Хърли са на борда на Международната космическа станция, като те ще останат около 4 месеца в космоса. Ще има ли "американско господство в Космоса"?
Още по темата

"Исторически е полетът, защото за първи път частна компания извежда космонавти. Науката не се е изчерпала, SpaceX ще е космическото такси, с което хората ще пътуват по тези места", каза за "България сутрин" астрофизикът Тихомир Димитров.

Според него астронавтите Дъг Хърли и Боб Бенкен са обучени да провеждат всички научни експерименти в Международната космическа станция и това е било част от подготовката им.

"Космическите науки няма как да се осъществят от една държава, трябва да има сътрудничество", категоричен бе Димитров.

Какви са шансовете за още един български космонавт?

"Можем да мечтаем за още много космонавти. Българските политици имат визия - платена ни е таксата за членство за Европейската космическа агенция", добави астрофизикът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Димитров разкри, че е на 39 г. и неговата мечта все още е да стане астронавт. В Деня на детето той пожела на всички малчугани да работят за мечтите си.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 2 седмици
Педро, като искаш да си астронавт, бягай в Кравария, у нас са космонавти...
16
0
 
0
 
! Отговори
лти преди 3 седмици
стига глупости
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само ако Гретето позволи, либерастите така са ни казали.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мили учЕни и жрУналисти, колко ще да струва да иде човек до космоса с това такси? А колко енергия? Колко вредни емисии се отделят? Дайте подробности.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какво сътрудничество и за какви държави говори тоя. СпейсЕкс си е частна компания. Плащаш и ползваш услугите и. Точно това направи и НАСА плати 209 милиона долара и ползва таксито за 3 месеца.
12
12
 
4
 
! Отговори
Гаманов преди 1 месец
Тия да не дрънкат врели не кипели защото по признание на "НАСА" 9год. космическите програми на САЩ се осъществяват с помощта на Руска техника! Поинтересувайте се за да се убедите.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Космически науки!? Тук не става дума за наука, а за масовост, тоест пазар, тоест конкуренция, тоест достъпност на космоса за всички, стига д амогат да си платят разбира се. Преди век за да прекосиш атлантика е било много скъпо и е отнемало много време, сега с космоса е същото. Идеята на САЩ е да се създаде платформа за човешко колонозация на космоса, не случайно Тръмп каза, че те ще са първите стъпили на Марс. SpaceX подготвя почвата за търговски и пътнически космически полети - това е.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Космосът ще е мястото за сътрудничество между държавите"

Какви са тия преводи на гръмки пропаганди? Те и сега си сътрудничат. Кой построи МКС? САЩ? Европа? Русия? Япония? Или всичките взети заедно...

Ще, ще, ще, ще, пляскайте, велико, все едно за пъви път излизат в Космоса? Долнопробна пропаганда.
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Среща с бо го вете след 60-ия до 80-ия км над земята. Ще пада учене и ускорено разширяване на кръга от учащи се тук долу, където е гмеж от дъ р вени г лави, по
ли рани отвътре.
На марсианците и с-иеим им писна да ни чакат да белким по ум неем. Ние обаче - не и не. Е да, ама не.
На друга страница сме вече.
8
7
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 месец
Яко фейкове тия дни в жалкия ви ***. Не го знам тоя Димитров кой е и защо трябва да разкрива нещо, може би е следствен, но звучи като истински малоyмник, а вие сте малоyмници на квадрат, че публикувате 2-3 изречения негови брътвежи. Съветвам да потърсите лекарска помощ.
7
6
 
6
 
! Отговори
Холивудско такси преди 1 месец
Ще има драми както в спора между режисьора Фелини и сценариста Гуера може ли да бъде написан сценарий за 10-секунден филм. Версията на Гуера: "Жена гледа напрегнато телевизора, на екрана е ракета на стартова площадка. Отброяват 10, 9, 8... Тя взема телефона и започва да набира номер. 4, 3, 2, 1... Жената казва "Идвай, той излетя."
Пророк беше Гуера, дойде времето и на такива филми, хъ-хъ.
6
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще се превърне, ако има достатъчно безразсъдни да си сложат главата в пиндостанската шарена торба фифти-фифти (50/50). Ше минат години преди да си изгради авторитет, отдалечено напомнящ руския в космонавтиката.
5
4
 
7
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 1 месец
Изтрихте опровержителния линк в YouTube за SpaceX ,kойто бе качен на от ваш читател като коментар 2 ! Защо???
4
7
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Какво чудно има в мечтата му бе пубере? Я залягай над учението за матурата,за да можеш да преминеш в пети клас! Скоро ще почнат да ти растат и косми !След пубертета ще проумееш много неща!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да, по добре е да имаш такси дето се използва повече от веднъж и качва повече хора
2
3
 
13
 
! Отговори
Enter space shift преди 1 месец
Ако боядисат капсулата жълта на квадратчета и сложат някой съмнителен тип за пилот, може и да се превърне.
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Димитров разкри, че е на 39 г. и неговата мечта все още е да стане астронавт."

Ахахахахах доообре!