GSM-a преди и сега!
GSM-a преди и сега!
Първият мобилен разговор е проведен на 3 април 1973 г. от Марти Купър Снимка: Vladi | 03 апр 2013 16:28
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
25
13955
37
4
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви коментари само може да подори една снимка на мобилни телефони.... ***, завистлив, мързелив и смотан народ,заслужаващ съдбата си!
22
1
 
2
 
! Отговори
vale_karo преди 11 години
До регулировчик.Явно не си разбрал иронията.22 ти го е обяснил.
21
3
 
24
 
! Отговори
Мобилен преди 11 години
Статията е неточна. GSM като стандарт не е съществувал през 1973. Първия GSM разговор е проведен в началото на 90-те от финландския министър председател. Има някаква лоша практика всички мобилни устройства да се наричат GSM което е грешно в основата си.
20
0
 
6
 
! Отговори
регулировчик преди 11 години
До vale_karo...a чичко гугъл за какво е,за красота ли,нема кой да си хаби клавиатурата и времето да обяснява,всеки си има работа,толкова ли е трудно да направиш copy/paste на поста си в търсачката,ако ти е трудно...по добре не се интересувай от това,безмислено ще да е ? !
19
0
 
3
 
! Отговори
vale_karo преди 11 години
Аз съм ***.Що не ми обясните какво е телефон,какво е мобифон и какво е gsm .И ако може от кога всяко от тях се използува масово?Ами следващите как ли ще се казват?
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
яз аще карам с оня вторият от лево надесно! Перфектен е и за чук става. Лани набих с нега магарето, че изеде салама от каруцата, и оно чак се разпърде. Орехи с нега чупи жената, супер е. С антенката я у нос, я у ухо си бръкнеш, се вадиш по нещо. Препоръчвам го тоя модел, ама го нема вече много, не го виждам вече, само некви малки нежни такива, да те е страх да ги дръжиш. Аре живи здраве..
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз предпочитам телефона ми да има всичко. Голям екран за да не си натоварвам очите , камера защото я използвам и за служебни цели , интернет за да мога да изполвам картите на гугъл и да търся каквото ми трябва на момента. Всичко друго са различни опции. На мене чернобели устройства само за обаждане не ми трябват. Това си го имам и на смартфона плюс още 100 предимства.
16
1
 
15
 
! Отговори
Леля Мария преди 11 години
Фоске, ти с какъв прах переш ***, душко?
15
2
 
19
 
! Отговори
фоска преди 11 години
Телефона е за да се разговаря,всички други екстри ...не са толкова нужни.Мога да споделя,че съвсем обикновенна "Нокиа",при това изпрана в пералнята ми служи без проблем.Сега июзползвам отново Нокиа и Самсунг.Доволна съм,че батериите издържат седмица.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо не се развива, доде домакините не го харесат.П900 беше тухла ,а не бъдещето на телефона кога излезе.Утре не се знае дали няма някоя дребна екстра да ликвидира пътя на смартфона.
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все още предпочитам малките и компактни телефони, а не сегашните "телевизори" с размерите на детска табла за хранене.
12
1
 
12
 
! Отговори
От Уикиперия за ими/ преди 11 години
Добре се правите на луди ,но мобилните телефони са дело на финландци и шведи!Нокия,Бенефон и Ериксон създадоха и развиха телефона.Мотолоките може да са пуснали някакви допотопни експериментални конверсии на авто-мобилни телефони ,ама нищо не са постигнали с това ,не случаино и ако не бяха гъсти с УС армията да са фалирали отдавна.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До от Уикипедия за Ими/, а ти знаеш ли какво е от едноклетъчно, към многоклетъчно
10
0
 
18
 
! Отговори
от Уикипедия за Ими/ преди 11 години
Клетъчните мрежи се появяват за пръв път през първата половина на 1980-те години (това са мрежите от първо поколение). Дотогавашните мобилни телефони работят без клетъчна мрежа (нулево поколение) и се ползват още от 1946 г.Преди края на 1980-те повечето мобилни телефони са с твърде големи размери и затова са постоянно инсталирани в превозни средства, например в автомобили. Напредването на микроелектрониката (и по-точно миниатюризацията) прави почти всички днешни мобилни
9
3
 
12
 
! Отговори
до Имигрант! преди 11 години
Преди голата ти пропаганда ,да те светна ,че мобилни телефони има няма от 40 та година ,но предимно за автомобили.Това от 73 е един *** автомобилен -радио телефон ,достатъчно олекотен да може да го носи човек в раница и това му е цялата боина слава.ГСМ и това са много различни неща , всъшност Щатите в случая са едни бивши Руснаци.Та за Финландия не си чувал ,ама както и да е!
8
1
 
14
 
! Отговори
ii преди 11 години
До АнонименИзглежда каквото и да видиш все ти напомня за БСП. Може би е време за консултация с лекар.?
7
1
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
Нямаше в България! Тук започнаха да навлизат около 95-а по спомени...
6
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Незнам защо, но като ги гледам, нещо в тях ми напомня за рейтинга на БСП ...)))
5
7
 
10
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Уффф, искам да се извиня предварително. Сигурно сега с тия мои коментари някои привърженици на "червената идея" пак ще ме изкарат антикомунист, русофоб, американофил и отказващ да възхвалява "славното" минало на НРБ под "мъдрото" управление на другаря Тодор Живков.Ама ще трябва да кажа истината, не мога да лъжа: Тази статия не се отнася за България.Така че не и е мястото тук. Такива телефони е имало в Щатите само.Не че ги обичам, просто Моторола първи ги правят. Ние бяхме със шайбите още.
4
11
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Е да, само дето през 1973 година нямаше GSM-и. Нямаше даже мобилни телефони.Нямаше даже безжични стационарни телефони.