Aми сега кой знак да гледам на това кръгово?
Aми сега кой знак да гледам на това кръгово?
Какви невероятни проектанти са направили това чудо на кръговите кръстовища ако не вярвате елате да го видите в гр.Търговище само на него има знаци хем пропусни хем стоп .А не беше ли правилно който е вътре е с предимство, а които е извън трябва да пропусне.За мен това е подигравка къде живеем само. Снимка: С.И | 17 мар 2013 19:26
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
88
34369
13
38
Напиши коментар Коментари
84
2
 
1
 
! Отговори
za gospodata shofior преди 10 години
ZAРаздел II НЕРЕГУЛИРАНИ КРЪСТОВИЩА Чл. 81. Нерегулирано е кръстовището, което е образувано от пресичането на равнозначни пътща, както и кръстовището само със светофар, който е изключен, повреден или е с включена жълта мигаща светлина. Чл. 82. (1) На нерегулирано кръстовище предимство има пътното превозно средство, което се намира или приближава кръстовището от дясната страна на другите превозни средства, независимо от посоката на движението им. (2) Правилото от предходната алинея важи и з
83
1
 
5
 
! Отговори
Бачо преди 10 години
Всичко си е абсолютно точно! Не знам къде живееш само!
82
1
 
5
 
! Отговори
sss преди 10 години
За какъв х.й си я пуснал тази снимка. Да покажеш, че не знаеш правилника ли??
81
1
 
2
 
! Отговори
Минал испита преди 10 години
Моля не публикувайте невежества. Законът е *** и леснодостъпен. При не регулирани кръстовища- Правило за дясностоящия, а при регулирани такива гледаме кое знака. Знаците "пропусни движещия се по пътя с предимство" и "СПРИ и пропусни движещия се по пътя с предимство" не се взаимоизключват. Живи и здрави иииии НЕ СТАВА САМО С КАРАНЕ ТРЯБВА И АКЪЛ.P.S. За справка погледнете предните снимки доста катастрофи, а.
80
1
 
6
 
! Отговори
lele преди 10 години
Всичко си е наред не искам да те обиждам но наблягаи да се возиш.И се учи че ......
79
1
 
3
 
! Отговори
Мюлер преди 10 години
А в ситуацията на снимката няма нищо нередно, просто автора явно му липсва рутината зад волана. :)))
78
1
 
1
 
! Отговори
Мюлер преди 10 години
Ми то ясно си е написано в ЗДВП: Чл. 48. На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от местоположението и посоката им на движение.
77
1
 
3
 
! Отговори
NWO преди 11 години
Правилно е! Тук няма грешка!
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"А не беше ли правилно който е вътре е с предимство, а които е извън трябва да пропусне."Правилно е ако знаците указват това както е в случаят. Ако няма знаци, дясностощият е с предимство, т.е. този който е вътре трябва да пропусне. Поне за едно нещо автора е прав : "За мен това е подигравка къде живеем само." Необразовани хора, но с претенции - това сме българите и за това сме на текущото дередже.
75
3
 
4
 
! Отговори
Дани преди 11 години
И аз съм жена-шофьор, но за разлика от някой мъже се ориентирам добре. Какво странно има тук??? Знак 1 - на 50м има кръгово движение, при което се пресича път с предимство ( движещите се в кръговото ). Знак 2 - СТОП, за да се пропуснат движещите се в кръговото. Странни птици има много. Как бе Г-н Авторе да ти обяснят? Това, което си пропуснал преди да вземеш книжка???
74
1
 
1
 
! Отговори
simeon.mihaylov преди 11 години
Нормално е на това кръгово, главният път София - Варна да е с предимство, пред другата дирекция.Лошото е, че някои хора не гледат знаците. Един беше набил зверски спирачки пред мен, движейки се по главния с предимство, за да пропусне колите, спрели на стоп... :)
73
3
 
5
 
! Отговори
zaz преди 11 години
Това кръгово е регламентирано за пример - След 50 метра преминаваш на път с предимство и когато стигнеш пътя с предимство имаш стоп.Ако не знаете - при нерегулирано кръстовище с предимство е десния. Т.е. при нерегулирано кръгово с предимство са тези, които са извън кръговото. За да не се напълни кръговото се регулират.
72
3
 
3
 
! Отговори
Силвия преди 11 години
До glarusПрав е Камен, и изобщо не звучи безумно това, което е прочел.Включително в някои държави (например Испания) превръщането на "обикновено" кръстовище в такова с кръгово движение се прави като т.нар. traffic calming-идеята е наистина с предимство да са влизащите в кръговото (като дясностоящи).В България не знам дали ще намериш необозначено кръгово, но по правилник, включително и по въпроси в листовките ако няма знак, с предимство е влизащия.Дали ти "прави смисъл" или не също не коментирам
71
2
 
1
 
! Отговори
glarus преди 11 години
До КаменТова което си написал прочете ли го после, да видиш каква глупост си сътворил?
70
3
 
2
 
! Отговори
golf МК2 преди 11 години
Абе кво има да разсъждаваш, че и да снимаш, че и да занимаваш хората ? Има знак стоп, ако има коли спираш и това е . Сега, ако няма , просто деликатно преминаваш на 2ра с 15 км/час и това е, но това е възможно само в 2 през нощта. кръстовището си е перфектно обозначено, а и освен това вече действат две правила- има кръгови, при които този, който е извън, е с предимство.. в софия има много такива, а има и смесени, т.е,от едната страна пускаш, а от др страна на кръга те пропускат.
69
2
 
4
 
! Отговори
пловдивчанин преди 11 години
мм да, Околовръстният път е с предимство в кръговото! Бул. Ал. Стамболийски е без предимство при пресичането на околовръстния път! Спазвайте знаците и няма да имате проблеми!Кръговото е като ВСЯКО друго кръстовище, важат знаците и светофарите(да, може и светофари да има!)
68
0
 
0
 
! Отговори
Крис преди 11 години
Задължително чупени тротоари и метър гадна прах отстрани, от 40 години са ни такива пътищата.В Германия видях как водата от дъжда по магистралите се отлива в инсталирани отстрани тръби и се използва за напояване и това не е само на участъци а почти навсякъде по пътя.
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
OSNOVNATA IDEA E , OT KRGOVO KAT MU TURIM ZNACITE DA PALNIM GU6KITE , DA DELKAME RU6VETITE I DA GLEDAME SEIRA NA BALACITE . NEMA ZNA4ENIE KRAGOVO LI E , HRAST4E LI E PARA DA PADA . AKO TREBE PREZ METAR ZNACI 6TE TURIME NA MAGISTRALATA , ZA VAS MAGISTRALA KATO PONQTIE . ZA NAS MAIKA HRANILKA I DEBELA PENSIA . DA VA E ......... A V TAPUNGERITE
66
4
 
3
 
! Отговори
просто 1 идея преди 11 години
Темата се изчерпа, но по=страшното е колко неграмотни водачи карат по пътищата на страната. Както някой по-долу бе писал: Всеки си има своя идея как да го премине това кръгово...Основната идея е само една и тя е заложена в ЗДвП.Всичко друго е заблуда и общи приказки... Мисля си,че това нямаше да е така ако КАТ вместо да прахосват пари и време за някакви кампании с популистка цел,че уж си вършат работата,те просто трябва да правят повече разяснителна дейност чрез обучаващи филчета по ТВ например.
65
1
 
1
 
! Отговори
зрител преди 11 години
Пуснете се през стрийт вю на гооглето и ще ви просветне кой-как-доколко------