Уточнението е важно
Уточнението е важно
Да се знае за къде още... Снимка: madamkrasi | 18 юни 2014 12:56
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
6
7958
16
3
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Невен преди 9 години
Жо, в България е забранено паркирането на тротоара, освен ако няма табела позволяваща го и то има право да я има тази табела, само ако ще останат 2 метра ... Така, че ако паркираш както ти дойде оставяйки просто 2 метра, имай го в предвид :).
5
2
 
7
 
! Отговори
Жо преди 9 години
ТАКИВА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАБЕЛИ под пътния знак има в Сърбия и те са масово явление.Там паркирането на тротоара е разрешено, ако няма този знак с допълнителната табелка..У нас, паркирането на тротоара е разрешено, ако колата е оставила разстояние минимум 2 метра за преминаване на пешеходците.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До NikoЗайчарско е бирата на навеса пред магазина, така че Сърбия
3
2
 
7
 
! Отговори
Niko преди 9 години
тоя смешен Български на латиница в Сърбия ли е или при създателите на вселената - македонските гении :D
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не ругая срещу "Синя зона", а срещу паркирането на автомобили в идеалния център на големите градове въобще. Трябва да направят дневния паркинг 100лв. на ден (в идеалния център) и големи обществени паркинги в покрайнините на центъра на града. Така е в нормалните градове, които са също и туристически дестинации, а в България почти янма голям град който да не е и място за туризъм. Ако си живущ, снабдител или обществен транспорт/такси - спираш, иначе плащаш и т'ва е или си само транзит.
1
3
 
4
 
! Отговори
Невен преди 9 години
Явно там по презумпция е позволено да се паркира на тротоара и затова хората уточняват където не бива. При нас, както е в нормалните страни, където тротоарите са за пешеходци, презумпцията е, че на тротоара коли нямат място освен ако последното не е позволено от пътен знак. Тези които ругаят срещу синя и зелена зона, да отидат в Белград и да си припомнят онези времена в които пешеходците се чудеха къде да стъпят, а колите спираха една върху друга.