Лицата на кампанията "Да си различен, е привилегия голяма!"
Лицата на кампанията
В Световния ден за повишаване на информираността на обществото по въпросите на аутизма, Гражданско движение „Помощ на лица с проблеми в развитието” за втора поредна година посрещна своите приятели, с посланието „Да си различен, е привилегия голяма!”, чието авторство е на 12-годишното дарование на Фондация "Димитър Бербатов", Давид Мавродиев. Най-дейни бяха младежите от Асоциация „И нас ни има“ (на снимката), които бурно аплодираха участниците в програмата и активно се включиха в забавните игри. Снимка: Донка | 05 апр 2014 11:10
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
33
6117
67
0
Напиши коментар Коментари
21
0
 
26
 
! Отговори
Соня Кр. преди 10 години
Чета и се възхищавам, как напук на политическата върхушка и БГ-медиите, тази кампания продължава да съществува и да върши добро- събира доброволци, дори сред най-малките, раждат се нови приятелства, включват се и други градове, а и има международен отзвук. Във възторг съм от идеята и харесах страницата на ГД, за да мога и аз да се включа в бъдещите ви инициативи. Не виждам нищо лошо в кампанията, затова недоумявам защо я подминават родните телевизии, преса и е-медии?!
20
0
 
26
 
! Отговори
Любен преди 10 години
До Иван: Едно от "главните действащи лица" на медиите, кметът Фандъкова, пред събитието на "различните" деца, предпочете да чете любимата си книжка на други деца. Жалко, много жалко!
19
0
 
33
 
! Отговори
Димитрова преди 10 години
До "една майка": И моята внучка учи в същото училище. От цялото си сърце искам да благодаря на тези деца, за радостния момент, който е изживяла с тях. Беше впечатлена и развалнувана, и не спря да ми разказва за срещата им цяла вечер. Хиляди благодарности и на социалния педагог на училището, Христина Иванчева, която заведе децата ни в 123 СОУ, за да учат поне един ден заедно с други свои връстници. Те това искат нашите деца- да бъдат приети, разбрани и уважавани от обществото ни! Дай Боже!
18
0
 
33
 
! Отговори
Зоро преди 10 години
ДнесБГ, защо не постнахте снимката на вашата страница във FB?... Зная, че не сте от сайтовете, пускащи димни завеси и медийна мъгла, върху конкретни събитие, та затова се чудя!?... Моля, бъдете солидарни с нас и подкрепете "различните" хора!
17
0
 
35
 
! Отговори
една майка преди 10 години
До Зорница:Моето дете е аутист. И понеже деца като него не са добре приети в общообразователните училища, той учи в 4-то помощно училище. Много благодаря на част от децата, които сте изброили (Валери, Давид, Дорина, а и на Маргарита), че са дошли в училището и не само са се запознали и поговорили с нашите "различни" деца, но и са ги обучавали на любимите им спортове, а и после са ги наградили с медали дори! Синът ми се върна много щастлив от училище, не за медала, а защото имаше нови приятели!
16
0
 
36
 
! Отговори
Зорница преди 10 години
На вниманието на политичиската ни клика: Не се срамувайте да подадете ръка на "различните" хора. Вземете пример от най-малките участници в кампанията- 8-годишната гимнастичка Дорина Иванчева и възпитаниците на Виктор Свиленов, малките каратисти \9-13 г.\ Валери Иванчев, Десислава Ринкова, Ивайло Борисов, Ирен Христова, Йълдъз Ибрям, Калина Борисова, Калоян Василев, Мартин Абаджиев, Михаил Ринков, Стефани Костова и Давид Мавродиев, които имат приятели сред "различните" деца!...
15
0
 
44
 
! Отговори
Добри преди 10 години
До Иван Хр.: Почти си прав Да, Трифонов беше първи, още през 2012 г. А след това ефирно време отделиха Марта Вачкова (в предаването й "Апартаментът") и Ники Кънчев, по Дарик. Но това беше през 2013 г., а сега сме 2014 и медиите все така остават глухи за проблемите на различните хора.
14
0
 
45
 
! Отговори
Иван Хр. преди 10 години
Кой каквото ще да казва за "Дългия", но точно Слави първи, а и единствен май, даде трибуна на Гражданското движение и го подкрепи в труден момент... Чест му прави, а дори не е журналист, а камо ли- политик!
13
0
 
48
 
! Отговори
Лора преди 10 години
Уви, каквото ни е обществото ("материала"), такива са ни и политиците, а и медиите... Единици са инакомислещите!... Вижте само кои са най-четените, коментирани и харесвани статии и ще разберете, за какво точно говоря!
12
1
 
48
 
! Отговори
Марин С. преди 10 години
До Л. Васев:Съгласен съм за К. Каменов! А за ефективността на работата на народния представител Багдасаров само едно ще кажа- не може да си с голям принос за кампанията, след като един шестокласник е направил само за година повече за нея \ dberbatov.org/projects/nagradi/nominee/1350 \ Дано види и се поучи от детето!
11
0
 
50
 
! Отговори
Л. Васев преди 10 години
До Жоро: Да, такива грамоти получиха и от ГЕРБ, но никой не парадира с тях и не афишира приноса си, подобно на лицето Багдасаров, който чака "признание" и "призове" за това, че не си е свършил качествено работата, за която получава заплата. Безспорно най-заслужилият званието "Посланик на различността" е бившия шеф на ДАЗД, Калин Каменов, който управляващите махнаха, но не могат да го махнат от сърцата на "различните" деца! И този човек не вади дивиденти от тази своя грамота. Адмирации за което!
10
0
 
51
 
! Отговори
Р. Иванчева преди 10 години
До Георгиев: Напълно подкрепям предложението! Още повече, че кампанията не само е национална (тази година най-активни бяха градовете София, Русе, В. Търново и Свищов), но вече мина и родните предели, защото се включиха и участници от размирна Украйна. А още миналата година, българската диаспора в САЩ (Чикаго), номинира автора на мотото й, в кампанията на СNN, за хора променящи света "My hero 2013". Така че кампанията има международно отразяване, но за жалост не и национално! Пълен абсурд!
9
3
 
51
 
! Отговори
Ния преди 10 години
До Анонимен 11: Само да те попитам, Леонардо да Винчи, Мария Кюри, Бетовен, Моцарт, Нютон, Марк Твен, Ван Гог, Стивън Спилбърг, Джим Кери, Стив Джобс, Айнщайн, Луис Карол, Анди Уорхол, Дарил Хана, Дан Акройд, *** Бъртън, и тези хора ли са според теб "***", защото и те са аутисти? По начина ти на писане считам, че горните имена нищо не ти говорят, затова да те питам за нещо познато... И футболист номер 1 на планетата ли смяташ за "***", тъй като Меси има синдрома на Аспергер от 8-годишен???
8
0
 
53
 
! Отговори
Михайлова преди 10 години
До Анонимен 7: Е, ако М. Багдасаров имаше някакъв принос, то със сигурност всички медии щяха да отразят кампанията, ама щото не е направил нищо, затова и отразяването на събитието е така вяло... А ако депутатът беше направил нещо за информираността на обществото по въпросите на аутизма, с оглед на заеманата от него позиция заместник председател на комисията по образованието и науката в Народното събрание, ясно е, че тогава нямаше да има нужда изобщо от подобни кампании!...
7
0
 
54
 
! Отговори
Георгиев преди 10 години
Браво на ДнесБГ, че са публикували снимката! Добре ще е, ако направите и специална статия по темата!
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен8, така еа какво е отношението към темата за малтретирането на животнитетова е българина за съжаление
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжаление българското общество е далеч, далеч от европейското и е доста ориенталско. Този прокажен народ няма да престане да гледа с презрение на различните.Срам ме е, че съм българин - най-гадните хора на света.
4
1
 
56
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Срамота и още, че някои от официалните гости, представители на държавни институции, си направиха личен ПР, за сметка на тези деца! Давам пример с близо 20-те имиджови статии за Милко Багдасаров от БСП, които наводниха мрежата с новината, че е получил "приза" и "признанието "Посланик на различността", а такива грамоти получиха всички участници в събитието. ПР-ите му поне да бяха сменили съдържанието на статиите, а не да ползват един и същ текст... И такива хора ще ми решават съдбите на тези деца!
3
0
 
57
 
! Отговори
Кристина преди 10 години
За съжаление медиите не я отразяват тази кампания, а тя е с цел да се информира обществото за хората с проблеми... Ето аз никъде не съм чула и видяла за това събитие, сега виждам тази снимка.Хубаво е да се правят такива кампании, всеки има нужда да се събира с хора и да се забавлява.
2
56
 
5
 
! Отговори
Варг преди 10 години
Как така ти не си на снимката?