Железопътен транспорт Испания
Железопътен транспорт Испания
Поздрави на БДЖ! По линията Барселона - Мадрид 300км/ч не са мираж! Снимка: Турист | 03 яну 2022 21:12
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
47
5995
15
4
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
До Маноло9 милиона с арагон и баските . Я пак се информирай . Или броиш и френската част на каталуня
39
0
 
0
 
! Отговори
Маноло преди 2 години
До Пепи 39 ...Пепи , Каталуня е 9 000 000 още от едно веме , т.е преди 10 - 12 години ...
38
1
 
5
 
! Отговори
пепи преди 2 години
Обяснявам ти че Испания не е само влака Мадрид Барселона . Има и маса бензиностанции и индустриални и логистични зони дето са посещавани от българи шофьори там . Сега разбра ли ме .
37
1
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
бил ли си на 599 салида - изход на магистрала а-2 . там има две големи cepsa - бензиностанции . Едната е денонощна , другата е до 10 . Там си е като витошка - трафик движение стока камиони . Няма как България да стане така , ако не вкараме целия балкански полуостров и Турция да речем.Иначе 8 милиона са си 8 милиона - малко повече от каталуня .
36
3
 
5
 
! Отговори
до пепи преди 2 години
Ама тебе пак няма кой да те чака бе ти си самотник злобен!
35
5
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Предпочитам София - Бургас 6 часа и да знам че някой ще ме чака в Бургас , отколкото Мадрид - Барселона и да няма с кого да пия едно кафе . Казвам го от личен опит .
34
3
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
слез на земята брато! И се повози на БДЖ София - Бургас след 6 часа стигаш, ако стигнеш въобще!
33
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви са тия бракми на снимката бе, вие у час ли сте, какво се дивите на тия 300 км/ч, вървете в Шанхай да се повозите на влак на магнитна възглавница, който вдига 460 км/ч тогава ми се хвалете по малоyмните новинарски сайтчета.
32
2
 
7
 
! Отговори
добпепи преди 2 години
Злобен девственико разликата между теб и мен е, че яз мога си платя хотел, билет за самолет, влак, а ти можеш да ги гледаш докато пътуваш по пътищата, аз не съм слугувал там като теб!! Хайде сега се качи на 20 годишното турско рено Симбол прибери се в селото си и си размени някоя дума с кравите защото с друг няма кой!! Злобен Самотник!
31
10
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
До турист от Пловдив Брей брей брей . ти си дал 47 евро от барселона до мадрид . Този курс на мене ми е 70 евро в джоба . Разбираш ли ме правилно . Ти си плащал,а на мене са ми платили за свършена работа .
30
9
 
11
 
! Отговори
americano до 25 преди 2 години
ха ха, абе тука в хай-тек фирмите ни раздадоха по $5000 коледни бонуси, да не говорим, че ни вдигнаха и заплатите! хаха- испания взел да ми два за пример :))))
29
1
 
0
 
! Отговори
От 26: преди 2 години
Ако човешкият живот имаше продължителност 500 години, може да се скита наляво и надясно по света, и да сменят постоянно градове и държави. От базата на опит с над 20 години живот в чужбина не препоръчвам постоянната миграция. Идеалното място ще си го направите вие самите където искате, а няма да го намерите някъде си. Ако се борите истински за целите си, не може да не успеете. Ако някой не ме разбира, моля игнорирайте мнението ми.
28
10
 
2
 
! Отговори
пепи преди 2 години
Lora - защо му отговаряш на този . Той краде снимки и ги представя за негови . Не е и стъпвал в чужбина. Аз бях три години в Испания - шофьор на бус до 3.5 тона . Явно ми е за плюсовете и минусите . И си права - в май добрия случай това е безделник дето снима влакове . А не работи .
27
8
 
7
 
! Отговори
Lora преди 2 години
Извинявам се - Испания е три пъти по-бедна от САЩ - БВП на Испания за 2020 е 27 000 долара, докато на САЩ е 63 500. Безплатно образование има и е добро, както и все повече възможности за безплатно здравеопазване. САЩ има модерна икономика, и гъвкави системи, които позволяват на иновациите и новите технологии да се развиват много бързо. Говорим за космически технологии, развите на ИТ и други, които в Испания може и хич да ги няма.
26
1
 
2
 
! Отговори
Lora преди 2 години
Различните държави имат различни слаби и силни страни. Техологичният напредък и социалните системи са две различни неща. най-социални са скандинавските държави, най-технологично развити са в Азия - Япония, Южна Корея. И Испания и САЩ имаст своите позитиви и негативи. Испания не е три пъти по-бедна от САШ, ако сравним БВП на глава от населението. Може да е по-социална в някои отношение, но и в САЩ нещата през последните години се равиват по положителна насока. Безплатно образоание има от сто годи
25
4
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 2 години
нямам на намерение да отговарям повече на злобар не съм имал ни най - малко това предвид, но архитектурата в тези две държави и историята там няма къде да видиш никъде другаде! Хайде със здраве и дано си някъде на топло, че в Сащ като има буря и после по една седмица нямате ток, защото там са толкова напреднали, че тока им е върху дървени стълбове, а в изостанала България е под земята. Толкова!
24
7
 
5
 
! Отговори
До 25: преди 2 години
Благодаря за изключително аргументирания коментар и отговор. Впечатлен съм от точната пунктуация и структура на отговора ти. Още утре ще изоставя задълженията си, семейство и работа, и ще хукна по Испания и Франция за да се возя на влаковете и да правя снимки по гарите.
23
5
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Зад океана за жалостадекватен обществен трансорт липсва, високо скоростни влакове също, безплатно образование и здравеопазване .Това с университетите смях! Испания номер 6 здравеопзване, зад океана Сащ 37 място Айде със здраве и утре като трябва отидеш за заболекар приготви няколко хилядарки! Ако мислиш, че САЩ е някав пример, със дървените стълбове смях, току що прочетох, че испанската, компания RENFE. е започнала да изгражда първата високоскоростна жп линия в Сащ.!
22
6
 
4
 
! Отговори
До 23: преди 2 години
Благодаря за предложението, но нямам време. Живея зад океана, имам семейство и ако пътувам за Европа, то е да видя старите ми родители. Струва ми се, че в Испания се чустват комфортно хора като тотомилионерката баба Гошка. Ние сме хора с различни ценности и явно ни привличат различни неща. Не мога да си спомня испански университети или испански сериозни учени с фундаментален принос към световната наука. Още, Испания точила с векове ресурси от колониите си, а ние сме били окупирани 500 години.
21
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пепи ми се струва, че тpoли като сам си пуска тези испански снимки. Нямам никакви впечатления от Испания но ми се струва, че не е подходящата държава, която да сочите като модел.