БГ най стара държава? Проверете сами
БГ най стара държава? Проверете сами
Пуснах проверка в световния нет.
Въпрос задаван хиляди пъти, хиляди резултати.
България я няма в никоя класация. В Уикипедия също. За най стари (и не са си сменяли името) се спрягат Португалия Сан Марино Англия Италия Дания.
Най-накрая намерих България наистина на чело на класацията за най-стари държави в Eвропа, но в смисъл по възраст на населението, сега България е най-старата държава защото в нея живеят най-висок процент стари хора и е начело на класацията. Успокоих се, че има нещо вярно. Снимка: от Сидни Ав$тралия | 04 ное 2019 00:54
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
44
20258
5
54
Напиши коментар Коментари
33
6
 
1
 
! Отговори
Биньо преди 2 години
Пълна глупост.Авторът е много много не образован.
32
3
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Срам, срам, срам..... По добре млъкнете че ше взема лопатата и ше ви покажа как БЪЛГАРИН може да ОБИЧА и МРАЗИ...... *** и предатели...
31
2
 
4
 
! Отговори
А в Азия? преди 3 години
Преди 681 година? Това що го не броиш?
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Wikipedia се пише от всеки на който му се пише- обикновени хора, специалисти или просто от хора които манипулират информацията. Много отдавна спрях да я ползвам за основен и достоверен източник а и лично съм поправяла неверни или изопачени факти. На всичкото отгоре на различните езици информацията често е е коренно различна. В ерата на "фейк -интернет" " информацията такива, като това изявления звучат несериозно.
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БГ? Не я бях чувал тая. Не знам и как се произнася. Бгъ?
28
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че някъде си в някаква си класация България не фигурирала говори по-скоро за познанията на тези, които са направили класацията. Една класация не променя историята... Ако в класацията пишеше, че днешна Македония и Косово са най-старите държави в Европа, щяхте ли да приемете това за вярно? ... :) ... Предполагам да хахахах
27
7
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
Египет е гръцкото наименомание на териториите около делтата на Нил, иначе древните египтяни не са се наричали така, а Ремту Кеми. Днешния Египет няма нищо общо с онзи древен Египет за който пишеш. Най-древната държава е много трудно и спорно да се каже коя е - може би Китай, може би Япония, Армения или Израел, спора е безсмислен. Иначе такава държава като Велика България никога не е имало, това е наименование прието от историците през 20 век.
26
2
 
23
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Брат, достоен си за съжаление, щом четеш WikiPediata ... :)) А на всичкото отгоре си мислиш че е истина ... :))) Моля, ти се !!
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най старата държава естествено е Египет, тука се говори за най старата държава в Европа.Моля изразявайте се коректно!!!!!!!
24
2
 
13
 
! Отговори
Селяндур преди 4 години
Айде пак, траколозите се развихрили. Какви траки, бе хора?! Това е измислено от етиопските ман**ли название, когато се заселили по нашите земи. Факт е, че българските летописи са били изгорени по времето на турците и е заличена хилядолетна историческа памет. Четете източници от Волжска българия да разберете за какво става въпрос. Бедна ви е фантазията.
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако гледаме така на нещата траките са тук отпред всички останали, а българите са техти наследници.
22
2
 
18
 
! Отговори
България е най-стара преди 4 години
дъжава която не е сменила името си от Велика България на при Кубрат (ако не се счита Сан Марино разбира се). Иначе Хунската империя е старата Българска империя и държавата ни е от началото на Новата ера. Всъщност думата 'българи' се използуева за наименуване на народ ЕДВА СЛЕД смъртта на Атила Хунски и през 452 г. и до тогава български народ се е наричал хунски народ, факт който е генетично, археологично и исторически доказан, но старателно укриван от шмекерите на БАН, които ни пробутват лъжи.
21
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България най старата държава ,кой е измислил тази глупост???????България като име на държава най дълго запазило се име на държава да с това всеки е съгласен,ама че сме най старата държава при това май пропускате Китай ,Египет това не са новоизлюпени държави.
20
17
 
6
 
! Отговори
! преди 4 години
До АнонименПрав си, историята на България се пише в Москва. Големи български историци като Я. Гочев, Г. Георгиев и Пл. Цветков доказаха че българска държава не е имало и е изкуствено създадена през 1878 година от рашите .
19
1
 
25
 
! Отговори
Сериозно преди 4 години
Сиднито пише глупости. Първо - към момента няма държава Англия. От 1707 г. същата е част от Великобритания! И друго - до 10-ти век на острова съществуват множество кралства, които воюват по между си, вкл. с викинги и за обединение на Англия може да говорим едва през 10-ти век. Всеки може да си измисля карти. Единствено Франция може да спори с България коя днешна държава е с най-старо име в Европа!
18
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големия абсурд е Италия, която съществува под това име едва от век и половина.
17
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже този колко е *** не е истина - Англия била държава!? Единствено Сан Марино може да претендира е имала държавност преди България, макар че там говорим по скоро за една легенда, отколкото за истинска държава. Когато България я има като държава призната от най-голямата сила в Европа Византия /източна римска империя/, Портигалия е била окупирана от арабите, *** да чете за битката при Поатие, а Дания по това време е сбирщина от викингски племена, без каквито и да е наченки на държавност.
16
3
 
16
 
! Отговори
експерта.ЕЕ преди 4 години
Абе тоя хавстралиец е чист македонец.Знаем за неговите лудории в нета,даже хората са против него.Да не си мисли симпатягата че нищо не знаем за него и сме вчерашни? Това е порадната провокация от македонеца хавстралиец.Знаем и за клиповете мy с типично югозападен диалект и че живее при квартала на сърбите.И да,бях в Оз в периода 2012-2015г. Не се занимавайте с комплексирания лунатик който творди че живее в богаташкия квартал.Лесно е да познаете по израза му-,,клошове,,,,0ckoтяли,,...
15
40
 
6
 
! Отговори
отСидней_Ав$тралияя преди 4 години
Исках да ми покажете доказателство, статия или класация от реномиран световен източник, издание или медия, (НО НЕ НЯКВИ български сайтчета от типа БГ на 3 морета и 5 океана), където ясно има класифицирана България като най стара държава?Има класации и статии колкото поискате в Интернет. Никъде не виждам някой да е чувал за БГ! Дори не е в топ 10 най стари държавиВсеки цивилизовн човек ако прочете отговорите Ви ще му стане ясно що за племе е това и повече няма да пита, любезно ще ви подмине
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е най старата карта, нито е най вярната.Преди Римската империя тук са земите на траките,по късно Македония като съседна държава.Известно ти е ,че българите носят гени на траките и на прабългарите.А и никой досега не е поставял въпроса за картите от наша страна,а е нужно.