Биволи в блато - градинката "Кристал"
Биволи в блато - градинката
Снимка от стара София Снимка: Стара София | 06 ное 2013 08:52
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
13
11834
24
1
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
Бронтозавър преди 5 години
До емигрантДокато мислят храта, че поминък се "дава", и чакат със закон да им наредят да работят, ще стоят без работа - така и трябва да бъде. Администрацията трябва не да се изнесе, а закрие, и да стане електронна ... тя няма отношение към това къде иска да отиде бизнеса - на него му трябват квалифицирани работници, не бумажтина и държавна администрация :) Уви в София има и от двете. Поздрави !
12
1
 
2
 
! Отговори
A xa преди 10 години
Дупката в градинката при Кристал е от бомба, англииска или американска ...
11
1
 
4
 
! Отговори
пловдивчанин в софия преди 10 години
Както се вижда от снимката това е изкоп за строеж , а поради липса на камиони тогава строителните материали са пренасяни с биволи . С биволи е пренесен и паметника на Цар Освободител. С биволи в обоза българската армия жъне победи. Ако отидете в Националната галерия ще видите склуптура на селянин и бивол със заглавие "Те победиха" . Така че на снимката почиват тогавашните камиони и няма нищо унизително за софиянци.
10
6
 
12
 
! Отговори
София преди 10 години
Аристократи в БГ няма, нито в Пловдив, нито във Велико Търново, нито в София! Исторически е нереалистично! А колкото до "селския произход" на софиянци, тази тема очевидно вълнува само хората извън столицата...Не мога да разбера, като не ви харесват кучешките *** по улиците и останалите несгоди, защо продължавате да прииждате на орди..?!?
9
10
 
15
 
! Отговори
Пловдив преди 10 години
Както се знае, а и от снимката се вижда, София преди 100 години си е била едно село. Ако има интелигенти и аристократи, те не са кореняци софиянци. Т.е. класата в София е внесена от идващите от други градове. Истински аристократи, които са от поколения такива има например във Велико Търново, Пловдив ... , но не и в София. И интересно е , че " софиянците", които най-много реват, са всъщност от сравнително скоро (20-30-50 години) такива. Не желая никого да обиждам, просто това е истината.
8
4
 
23
 
! Отговори
sad but true преди 10 години
София до преди 100-на години си е била абсолютно градче от селски тип и всеки,който е разглеждал стари снимки,го знае.За съжаление турското робство ни е разказало играта - и в културен,и в психологически аспект.В резултат - робски манталитет и липса на аристокрация.Нямаме и архитектурни паметници, за съжаление.По времето, по което са строили Сорбоната и Кьолнската катедрала, ние тука сме подтичвали след добитъка.Тъжно, но факт.После пък ни застъпа червеният ботуш и ни върна пак в първи клас.
7
6
 
14
 
! Отговори
И Топалов преди 10 години
Яна ти си *** дошла в София.И явно само на теб ти правят впечатление кучешките *** защото на село си свикнала с кравешки
6
10
 
14
 
! Отговори
емигрант преди 10 години
Драги софиянци, кое по-добре за вас? Селяни от България или бежанци от арабия. Ако искате София да е мегаполис и модерен капиталистически град, неизбежно е прииждането на хора от страната. Иначе ако се изнесе държавната администрация от София, драстично ще падне желанието на хората да идват в столицата. Както и предателите политици да помислят за закони даващи поминък на хората в страната. Иначе арабуги скоро ще ви колят и ***, това по-добре ли е от селяните?
5
8
 
19
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
До АнонименТова направи ли те по-щастлив и осмисли ли денят ти, не-гражданино?
4
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Драги софиянци, ето, че и жълтите павета са били село едно време. Корените ви са селски!
3
5
 
35
 
! Отговори
Тияна преди 10 години
И аз се чудя... Но в природата няма празно - биволите си отишли, дошли селяните
2
22
 
22
 
! Отговори
Яна преди 10 години
А аз се чудя защо на софиянци не им прави впечатление всекидневно да са потънали в кучешки ***.
1
18
 
19
 
! Отговори
Яна преди 10 години
А аз се чудя защо на софиянци не им прави впечатление всекидневно да сапотънали в кучвшки изпранения.