Ненужното е за стълбищната площадка!
Ненужното е за стълбищната площадка!
В много от блоковете в София хората имат лошия навик да захвърлят (складират) ненужните им неща на стълбишната площадка. Независимо, че товая е общо пространство, а не сметище! Снимка: Niko | 09 апр 2013 10:11
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
43
11866
8
4
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако имаха домоуправител да видите как ще ги вкара на бързо в ред тия селяци
31
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Еми тровете ги да ги разкарат не ги пускайте да ги гледаме при мен имаше подобен случай и след едно седмично постоянно напомняне с табела от сорта ТУК НЕ Е СКЛАД РАЗКАРАЙТЕ СИ *** съседите след мрънккане и оплакване си ги разкараха и сега няма грижи
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
znam v koi blog e tova, dori i koi e napravil snimkata! Bravo!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ne e samo v BG, i moite sakvartirantki praviat taka, puk sa belgiika i franzusoika :p
28
0
 
5
 
! Отговори
До Пианист преди 11 години
Абе що пианистите, винаги са на последните етажи ?
27
0
 
5
 
! Отговори
Пианист преди 11 години
Въобще не мислят, като слагат ненужни неща на стълбищните площадки- когато си пренасях пианото, нямаше как да се размине с стари, комунистически дограми с прозорци, а и с хамалите се бяхме уговорили за цена, спрямо броя етажи, та трябваше сам да ги премествам до съседната площадка, пред вратите на съседите (добре, че някой не тръгна да излиза тогава), и после да ги връщам обратно. Само защото някой го е ДОМЪРЗЯЛО да отиде да ги изхвърли навън!
26
0
 
4
 
! Отговори
дзян преди 11 години
Хората са оставили хладилник за общо ползване, вие се оплаквате. Ей угодия няма. Ако беше нещо хубаво за крадене веднага щяхте да го приберете
25
0
 
12
 
! Отговори
Neven преди 11 години
Аз имах подобен проблем. Писах на пожарна - казаха, че няма какво да се направи. Писах на Общината, те са задължени да предупредят за час и ден, така че нещата се пребират за проверката и след това изнасят. Писах на РИОКОЗ - казаха не ни интересува - частна сграда. Общината съветват- направи събрание и ги глоби. Викам им - аз съм домоуправител, ще ги глобя, а гпобата Вие ли ще я съберете - отговор няма. Селянията е около нас и държавата я подкрепя ...
24
2
 
7
 
! Отговори
селянин преди 11 години
А ти, Нико, защо реши, че като качиш такова нещо в някакъв сайт, проблемът ще бъде решен?! Дали нямаше да е по-лесно да се поинтересуваш от закона, според който подобен тип складиране е незаконно, пречи на нормална евакуация на сградата, създава предпоставки за пожар и т.н. и т.н. и общо взето може да се реши на 1 събрание на входа? Свикнахме, че всеки проблем, който имаме, трябва да бъде показан някъде по "интернета" и с това да се изчерпи гражданската ни позиция..
23
0
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
то само това да беше ... запетайки, узОрпират, навсякАде и т.н....най-обичам такива хора да седнат да разсъждават за екзистенциалната същност на селяните и гражданите като понятийни категории и абстракции :)
22
0
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Жилищните ви сгради са в такъв вид защото сте европейци, или поне вие така си мислите.
21
0
 
3
 
! Отговори
jan преди 11 години
до 26"отколкото в градЪТ с животни", " ВЪВ цял свят" .......За съжаление грамотността вече е на много ниско ниво. И не е единичен случай, като този от пост 25.
20
0
 
9
 
! Отговори
Рени преди 11 години
Така е, като се построиха една камара с комплекси и в тях се настаниха селяни, кой металург, кой шлосер, и шофъорчета разни.... Сега берете плодовете на бай Тошовото управление, тежка индустрия и необразовани работници на кило....а днес и техните слабо възпитани деца бичат чалга и се големеят с просттотата си вместо да копат компири...
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само в този форум постоянно чета постове, в които интервалите са преди запетайките :)
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-добре на село с хора ,отколкото в градът с животни.Навсякаде е едно и също ,но всичко е от факта ,че много хора живеят в малко пространство.Апартаментите са стандартни като във цял свят ,но откакто всеки е с два автомобила и в Ж.К тата почнаха да се узорпират терени за нови обекти площа стана прекалено малка.А трупането на *** си е присъщо ,едно време на село нищо не се е хвърляло и така по навик се складират ненужни вещи.
17
0
 
5
 
! Отговори
до ХХЛ преди 11 години
истинският Софиянец не е Шоп. Всякакъв друг може да е, но не и шоп. Шопите от няколко поколения вече не са в града. На културата и бита на шопите софиянци не могат и на пръста да стъпят.А всички, които говорите за шопи, със същия успех можете да говорите за зулуси. Даже за зулуси ще ви е по-лесно, за тях поне филми по нешънъл джиографик има.
16
3
 
5
 
! Отговори
do asi преди 11 години
стига де, никъде другаде освен в България няма такова деление, да се обиждат на "селяни" и "граждани".много е характерно това, че у нас и на село, и в голямото село, е пълно с реднек-ове.а къде точно живеят е все таязабележката ми беше да не вменяваш на "гражданите" някаква благодарност към "селяните", защото последните у нас въобще не изхранват първите!
15
1
 
11
 
! Отговори
1/2 софиянец преди 11 години
Уважаеми писачи относно софиянците, в провинцията мнозина правят същата ***, но в собствените си дворове. Забележително е, че тя дори не е прикрита някъде навътре в дворовете. Трупат се найлони, разпадащи се автомобили и гуми, ръждиви ламарини служат за саксии на домати.Всичко това е въпрос на манталитет, а не на жителство.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"..Независимо, че товая е общо пространство.." - Е, да де! Затова всички там си складират ненужните неща. Щото е общо. Не ги складират само един или двама, а всички.Вероятно авторът на снимката се оплаква, че вече не е останало място и за неговите ненужни вещи... :)
13
6
 
6
 
! Отговори
XXL преди 11 години
Истинския Софиянец-Шоп го боли шмайзера за такива простотии,той мисли за ***,пари и ракия с шопска салата,но Гашника веднага обръща внимание и започва да дъдне и разпорежда..така избива селски комплекс и си мисли,че по този начин леко-полеко ще се превърне в сОфиянец....ноооо..гаШо си е гАшо с галошите от село,сега в панела и такъв ще се уМре ;)))