Твърдо НЕ на „правото“ да ни тровят пушачите!
Твърдо НЕ на „правото“ да ни тровят пушачите!
Малко старо, но много актуално послание към подкрепящите промяната на режима на пушене в затворени помещения. Залите за пушачи не са решение на проблема, защото нито служителите на заведенията, нито приятелите на зависимите от тютюна трябва да се принуждават да се тровят за да си изкарват заплатата или да контактуват с приятелите си. Снимка: Пламен | 06 юни 2013 10:14
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
44
14545
70
13
Напиши коментар Коментари
40
3
 
1
 
! Отговори
жбдб преди 10 години
Пълната забрана е прекалено параноична, трябва да има просто и строги изисквания за заведенията, които избират да се пуши, както е в САЩ. Ако в заведения се сервира храна - пушенето е забранено напълно, но в някои клубове защо да няма зали за пушачи или цял етаж за пушачи?!
39
0
 
1
 
! Отговори
Ахх... морето преди 10 години
Колко от вас тук могат да заявят, че не са "пишкали" в морето ? Въпроса е сходен, защото има такива, които го правят и други, които не пестят стотинки за тоалетната на плажа.
38
8
 
5
 
! Отговори
ПФУ! преди 10 години
До Мен"Влизаш в заведение, сядаш, пиеш си бирата.. " Да! Но си я пий в сектора за непушачи - нали това е идеята? Да има зали за пушачи (с вентилация) и за досадници като теб - за непушачи!
37
4
 
5
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Пич, какво ядеш си решаваш ти - т.е. е въпрос на твой личен избор и имаш алтернатива. А дали ще дишаш пушека на хората от съседната маса - не решаваш ти.Влизаш в заведение, сядаш, пиеш си бирата.. идват 4-*** пушляци и окадяват всичко наоколо. какво ще правиш ? Ставаш и си заминаваш ли ? Това ли е да бъдеш толерантен ?
36
9
 
12
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Значи всички скачате против пишенето, а защо никойне скача срещи ***, които ни пробутват в хранителните магазини. Гаранция че са по-отровни от цигарите. Айде не ми се правете на загрижени, ядем ***, после цигарите ни тровели. Тровят ни също стреса от безработица от надути цени на каквото се сетиш. Хората навремето са си пушили и са живели до 100г, защо? Ами нямало е "деморация", която ги стресира отвсякъде, ей затова.
35
6
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
До Див СелянинПравилно си си избрал името... Непушачите са били винаги толерантните и заради такива като теб сядат и се тровят... когато излизаш с приятели ...излизаш , за да се делиш от тях или да сте заедно ? ти сядаш в зала за пушачи, а те в другата така ли ? или викаш не ги караш да ти дишат мизериите насила... ако искат...аз се друсам с кока, херо и пуша хашиши, треви и водрасляци... ще ми направиш ли отделна зала ? или мога да шмъркам и пуша до теб миризляците ?
34
15
 
12
 
! Отговори
Див Селянин преди 10 години
Залите за пушачи са си правилния вариант, и никой не кара непушачите да влизат в залите за пушачи.
33
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пушачите са с плитки мозъци, не всички, разбира се. Смятат, че когато излизат навън, това е съобразяване с непушачите. Ами че непушачите не тровят хората около себе си, нормално е само пушачите да се съобразяват, а непушачите няма какво да съобразяват, понеже не вредят никому. Ако аз развия вреден навик да пикая където ми падне, трябва ли да изисквам другите да приемат навика ми и да твърдя, че аз мога да намаля пикането, ако ми се признае правото да пикая от време на време, за да е честно.
32
11
 
17
 
! Отговори
дядо Данчо преди 10 години
Грижа за моето здраве на пушач!?Айде бее,катили!Що не не скочите срещу геноцида,демокроничната безрабоница,ниските заплати,детски и пенсии!Без тая ла*нокрация имахме кисело мляко и столетници без ГМО!?Един поздрав на всички загрижени от мен!
31
10
 
22
 
! Отговори
до 31 преди 10 години
Ти си поредния *** пушач, които е започнал като всички пушачи от глупост, за да избива комплекси и да е като батковците. Сам пишеш за проблем с пушенето на учениците от където и ти си почнал и вместо да виждаш смисъл от забраната то смяташ че в дискотеките и заведенията не се пускат ученици и лица под 18г.?? Трябва да минат поне 5г, да се разбере че вече да пушиш не е "готино", модерно умно а точно обратното и така да намалее броя на започналите пушачи.
30
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гнус ме е от едни нафукани и напудрени лелки и чичковци дето са отворили стамболски вратни и не млъкват - борци за здравеако ги попиташ колко са тези които пушат и се тровят в кръчмите- ще се окаже че са 1 %ами условията в предприятиятаами измислините храни от лютеница до колбас в които има само *** и отровиами заливането на училищата с наркотициами пушенето на учениците откритонито дума - гнусари като оправите тия работи тогава ревете за пушенето хората постовят въпрос за зала пушачи
29
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименГлупак! Пушенето вреди не само на белите дробове, а съсипва и гласните струни, зъбите и кожата, ха сега се сети *** кои изглеждат по-добре смучещите дим или дишащите чист въздух?
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КироТова, че някой е теглил кредит не означава, че може да прави каквото си иска. Може да прави неща, които не са вредни за обществото, а пушенето определено е вредно. Все пак никой не го е карал да тегли кредит и да отваря бар. Като искате да печелите от барове, ресторанти, дискотеки, кафенета и пр., ами предложете някакво изкуство, дайте ни култура, стига с тия чалги, цигари, кючеци и тем подобни простотии. И без това бг народа тотално изпростя.
27
13
 
26
 
! Отговори
ritci преди 10 години
Не мога да разбера как може да има дебат "ЗА" и "ПРОТИВ" здравето.На никой не му е забранено да пуши,но без да трови и дразни останалите.Толкова ли е голям проблема да излезеш на вън за 5 мин.да си дръпнеш фаса, и да се върнеш в помещението,в една приятна и уютна атмосфера която не прилича на "лисичарник"
26
23
 
26
 
! Отговори
Sashev преди 10 години
Виж сега, пушачите не искаме да насилваме непушачите, а просто отделно помещение в по-големите заведения където да отида да си седнат и да си пушат с кафето. В крайна сметка - никой не задължава непушачите да ходят с пушачи в залите за пушене, така ли е? Общо взето е на принципа "кой ще направи компромис спрямо другия". Аз имам приятели непушачи и не ми пречи когато съм с тях да седна в залата за непушачи и да не пуша покрай тях, а да си излезна отвън. Но защо само ние да се съобразяваме?
25
14
 
26
 
! Отговори
Topfly преди 10 години
До Киро, до преди забраната за пушене в заведенията бях принуден да игнорирам всички заведения в България и единствено когато по придуден по бизнес и други причини сядах с моите познати зависими от тютюна в заведения.В момента положението е значително по добро и най-после и аз мого спокойно да ходя на заведение. Служителите на заведенията как да ги игнорират според теб?
24
31
 
28
 
! Отговори
Киро преди 10 години
До TopflyПросто игнорирай такива заведения в които смяташ, че ти вредят! Tо безработицата и ниските заплати са много по-вредни, но не съм чул някой да ги е забранил!Непушачите са най-лицемерното племе! "Искам да ида там където се събират пушачите, но да не се пуши, да се пуска само моята музика и готината сервитьорка да обръща внимание само на мен и всички да се смеят на шегите ми.....", аре стигаНе ходи в барове в които се пуши и остави хората да си живеят живота, както намерят за добре!
23
11
 
21
 
! Отговори
tra la la преди 10 години
Всъщност грешка е да се говори, че може да се води дебат за пушенето. Причината е, че докато пушача се вслушва в това, онова, то непушача е задължително кон с капаци и за него няма или, или. Дебат няма как да има, когато единия (непушача) не желае в никакъв случай да чуе каквото и да било. П.С. Аз всъщност съм за забраната, но просто се дразня на непушачите как вият до небесата, че никой не ги зачита и в същото време те самите са брутално не...бателни и надъхани до степе на озверяване.
22
10
 
12
 
! Отговори
Topfly преди 10 години
До Киро, има разлика между дейност, която застрашава живота и здравето на хората и дейност, която е въпрос на вкус. Законът много правилно забранява всякакви дейности защтрашаващи живота и здравето на хората! До сега пушенето беше изключение от това правило, но миналата година нещата се нормализираха.
21
7
 
20
 
! Отговори
Киро преди 10 години
До TopflyИпотекирал съм си жилището и съм решил да си отворя бар. От там нататък, всичко трябва да си решавам аз! Какво да е обзавеждането, какви да са цените, какво да е осветлението, дали ще продавам боза или алкохол, дали ще се пуши или не, каква ще е музиката и т.н.P.S. Ако не слушаш чалга, какво правиш? Избягваш такива заведения или протестираш за нейната забрана ?