45 години от Пражката пролет
45 години от Пражката пролет
Днес 21.08.13 паметникът на Съветската армия в София отново осъмна боядисан. Снимка: Николай | 21 авг 2013 09:53
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
106
17225
22
19
Напиши коментар Коментари
81
1
 
0
 
! Отговори
Hemy преди 10 години
НЕ Е ПОЧТЕНО ДА СЕ ЗАИГРАВАМЕ С ИСТОРИЧЕСКИ ПАМЕТНИЦИ, КОИТО САМИ СМЕ СИ НАТРЕСЛИ. НИКОЙ НЕ НИ Е НАТИСКАЛ ДА СИ ГИ ИЗДИГАМЕ - ОСВЕН ПРОСЯШКОТО НИ СЕЛЕНДУРСКО ПОДМАЗВАЧЕСТВО ПРЕД ПО-СИЛНИЯ. КОРЕНЯЦИ НА СТАРА ВАРНА СЧИТАТ, ЧЕ Е ИСТОРИЧЕСКИ ДОСТОВЕРНО ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕН(!!!)ПАМЕТНИКЪТ НА ЙОСИФ СТАЛИН В МОРСКАТА ГРАДИНА НА ВАРНА-ГРАД, КАТО ИСТОРИЧЕСКА ДАДЕНОСТ И ТУРИСТИЧЕСКА АТРАКЦИЯ. НА НЕГОВОТО МЯСТО СЕ НАМИРА НИКОМУ НЕПОТРЕБЕН ГРОЗНИК-СЛЪНЧЕВ ЧАСОВНИК. ДА СИ НАПРАВИМ ПРЕОЦЕНКАТА ОВРЕМЕ - МОЛИМ!?
80
2
 
0
 
! Отговори
... преди 10 години
Защо вместо да спорите ЗА и ПРОТИВ вандализма, не направите една анкета и подписка за премахването му, така или иначе вече е започнал да се руши?!
79
2
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Интересен е фактът, че доста от коментаторите тук не разбират разликата между "руски" войски и "съветски войски". А тя е огромна. Руските войски, предвождани от цар Александър, дойдоха и ни освободиха от турско робство. Вечно ще им бъдем благодарни. Съветските войски, предвождани от Сталин, дойдоха, окупираха ни, наложиха ни престъпен тоталитарен режим, затвориха ни в пандиза на съветския блок, избиха без съд и присъда всички наши интелектуалци, писатели, които не бяха комунисти. Разбрахте ли?
78
0
 
0
 
! Отговори
246 преди 10 години
До електорат матряловНапълно!! Ще споделиш ли с нас това пък как ли, откъде ли си го научил??
77
1
 
3
 
! Отговори
хихи преди 10 години
А най-интересното е,че след 45г комунистите в Чехия отново се връщат във властта и се очертава каолиция със социалдемократите,които са на първо място."Подкрепата " ни е доста закъсняла и комична,но това е естествено за бавноразвиващи се.
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
еврейчето маузер да си прегледа ивицата газа
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
предлагам всички русофоби да се преориентират към туркофили, че други варианти няма, като гледам. Децата, най-късно внуците ви ще бият чела в цимента. Амин П.П. Ако не беше руската армия, бъгларите щяха да бъдат пометени в арменския геноцид, който е *** да си направи справка за беломорска тракия
74
4
 
3
 
! Отговори
хохо преди 10 години
Поклон пред коментар номер 75.
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 20 юли тези хубавци защо не надраскаха стените на турското посолство?На 20 юли 1974 турската армия напада Кипър.В Кипър не загинаха 100 души и турците не се изнесоха.Много сме отворени пред руснаците, а от турците треперим, а?
72
0
 
3
 
! Отговори
Seifi преди 10 години
Срам ме че съм роден Българин , след тази акция с боята се чудя защо протестират *** против правителството на БСП и ДПС , направо отивайте в анадола майка ТУРЦИЯ ВИ ЧАКА.*** Народ слаба държава сигурно има 10% мислещи хора другото всичко са чалгари
71
1
 
3
 
! Отговори
хъ преди 10 години
...ЩО НЕ БОЯДИСАХТЕ ПАМЕТНИКА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ПИЛОТИ БЕ ***.....СКОРО ИМАШЕ ГОДИШНИНА ОТ БОМБАНДИРОВКИТЕ НАД СОФИЯ.....
70
4
 
1
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До истинатаМного ли си сигурен че руснаци не са бомбардирали България, а шапшал?
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Простичък народ сме - спор няма, затова ще ни тъпче, който ни хване.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъпо....
67
8
 
6
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Предлагам на всички русофили и бивши българо-съветски садомазохисти, които не одобряват боядисването на паметника, едно просто решение. Нека на вас, верните другари от КПСС, да ви се взима от половината месечна заплата от държавата. Със събраните пари ще се наемат техника и денонощна охрана да пазят денонощно паметника от художници, русофоби и всякаква друга демократично настроена ***, целяща да се подиграе и унизи паметника. Тази светиня, символизираща пияния съветски войник, вилнял у нас.
66
0
 
0
 
! Отговори
До 71 въпрос:) преди 10 години
Тези на снимката, боядисаните в розово, последният голям "мъжага" като тебе, който се изправи пред погледа/мушката им, му е***ха майката. Но на тези големи "мъжаги" има паметник изграден до НДК...да не се сърдят хорицата...Хващай розовата боя и отивай да поядисваш, хер Грубер, палавник такъв!
65
2
 
2
 
! Отговори
TTT преди 10 години
До въпрос :)Отговор: Не, има се предвид тези, които са оцветили паметника и тези, които истерично се кефят на тоя просташки и дупедавски акт :)
64
2
 
12
 
! Отговори
Редник от БНА преди 10 години
Розовите педерастчет* могат да обяснят но не искат.Разликата е, че българската армия участва в окупаьията на Чехословакия в рамките на един месец. В Ирак окупацията е в течение на цяло десетилетие. Паралелно с окупацията на Ирак, българската армия участва и в окупацията на Афганистан.Но това е информация забранена за рзпространение от розовите толерастчета...
63
5
 
14
 
! Отговори
TTT преди 10 години
А някой от розовите ***....стчета може ли смислено да обясни каква е разликата между участието на Б-я в окупацията на Чехословакия и тази на Ирак?
62
4
 
5
 
! Отговори
TTT преди 10 години
До НагоренПопокатепетъл -58Най-вероятно си присъствал на въпросните конгреси и с мазно усмивка и ръкопляскане си посрещал "важните". Сега сигурно така се мазниш на новите задокеански господари. Само че те имат друго мнение за абажурчетата и ръкавиците, защото на много от тях роднините са имали такава участ, каквато може би щеше да имаш и ти, ако не бяха тези войници.