Поредната безумна "велоалея" в София
Поредната безумна
Тя се намира на тротоара на бул. "Акад. Иван Гешов", където миналата година беше открито кръстовище на две нива. Още по-фрапантното е, че това е район с не малко болнични заведения, където има възрастни хора, майки с деца и т.н... Приятно возене :))) Снимка: Георги Деспотов | 11 сеп 2013 15:24
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
54
33212
25
8
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
ха преди 10 години
това от кога е велоалея ?!
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Англия също е забранено възрастни да карат колело по тротоарите, освен ако няма обособена велоалея по тях. Но ако тротоарът го позволява, а улицата до него - не, велоалеята се позиционира на него. Колкото до карането на колела от дете и придружаващ го възрастен, винаги единия може да е на тротоара, а другия успоредно на улицата. Единствената ми забележка към горната алея е, че когато на един тротоар има такава и за пешеходци,и за велосипедисти, обикновено пространството е разделено по средата.
48
5
 
2
 
! Отговори
Надежда преди 10 години
Съгласна съм, че алеята е безумна. Няма място за пешеходци, има страшно много трудно подвижни хора, защото болничните заведения са едно до друго, а колоездачите често пъти са несъобразителни. Тясно е, опасно е, мен лично ме е блъскал колоездач и не е приятно.
47
3
 
11
 
! Отговори
nikolay.dzhenkov преди 10 години
Браво бе, на мен пък ми пречат автомобилите и ако имах власт, кална се щях да направя много по-трудно притежаването на личен автомобил. Без собствени парко места, паркират по тротоари и създават една отвратителна, грозна картина, а плажната ивица във Варна прилича на околовръстен път. Замърсяват ми, въздуха, дразнят ме и ми пречат. Да си тарикат е посредствено, но и не може да си посредствен и да не си тарикат. Сами не знаете колко сте елементарни, но и никога няма да го разберете!
46
0
 
2
 
! Отговори
Да преди 10 години
До От БелгияПо грешка цъкнах на грешния палец, а всъщност исках да харесам коментара, защото съм напълно съгласна с него. Точно така е и на Овтрова.
45
0
 
0
 
! Отговори
к преди 10 години
До Анонимени ти най-големият
44
5
 
19
 
! Отговори
един преди 10 години
Поздравявам кмета на София продължавайте в същия дух и дано да имате сили търпение и нерви да се справите с цялата тази неграмотна коментираща *** която дори не желае да си почисти градинките пред панелните блокове Успех
43
4
 
6
 
! Отговори
един преди 10 години
До Анонимен Очевидно си един *** може ли да ми кажеш как ще пуснеш детето си на 10 години да кара само в София велсипед и ти да не си след него. Значи на него му е разрешено а на теб ти е забранено.Това само комунискическата партия може да го измисли. В цяла Европа има велосипедни алеи които пресичат тротоарите. Не може и да си помислиш във Виена да стъпиш върху велоалея. Поздравявам кмета на София точно тази велоалея свързва други две и прави безпроблемно карането на колело
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТемерутТо в закона пише, че са им забранени тротоарите ама никой не го спазва ето ти зивадка от закона:Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:1. да се движи успоредно до друго двуколесно пътно превозно средство;...5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимендо 30 ами то в София всички сте селяни
40
0
 
0
 
! Отговори
няма, няма преди 10 години
До Копенхагенто си пази дипломата, защоти дипли вътре паричкииии..
39
1
 
13
 
! Отговори
Калоян преди 10 години
Нулева толерантност, нищо не струваме като народ, затова и никога няма да се оправим. Тези с колите спират на велоалеите, пешеходците ходят по тях, въпреки всичко не им се сърдя, заобикалям ги, карам бавно и така. Пък както са казали по умните хора "Който търси намира", всеки който подхожда с агресия и с такова мислене, получава това. Не знам колко време трябва да мине за да се разбере че агресията води единствено агресия след себе си и много проблеми, които са излишни.
38
5
 
2
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
До Велото: Я, пак си помисли: Дали е много лесно да отнесеш пешеходец, или да се пребиеш, като куче заради пешеходец с колело? По-леко, да не бутнеш някоя бабанка, че ще те сгъне и теб и колелото ти... нищо, че ще си се пльоснал долу с колелото!
37
1
 
2
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
До Реалността: Да, то на тебе може и да ти е писнало, но ако променят закона за движение по пътищата, ще четем всеки ден за загинали велосипедисти бутнати от автомобили по пътищата, защото са им забранени тротоарите! Та, малко мисли преди да се изказваш! Велосипедистите са хора, като мен и теб! Бездруго в правилника е изришно упоменато, че пешеходеца е навсякъде под закрила и с предимство!
36
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Уважаеми съграждани, не искам да се правя на интересен, но велоалеи наистина съществуват, но не и в София. Нека някой от общината се разходи до Европа и да види, че там ако трябва се оставя само едно платно за автомобили, но има отделно место за велосипеди и автобуси. Всичко друго за съжаление е побългаряване.
35
3
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 10 години
До АнонименСладурче, познавам знаците и ги виждам много добре, проблемът е, че на една пътека не могат да се бутат и пешеходци и колоездачи. И защо двете пътеки, където ги има, разбира се, постоянно се пресичат!? Все някога ще стане беля. Като се прави нещо трябва да се мисли първо, а не само да се "усвояват" поредните милиони.
34
12
 
15
 
! Отговори
Реалността преди 10 години
В Закона за движение по пътищата трябва да се сложат два текста:1/ Забранено е движението на велоспиеди по тротоарите2/ Забранено е тротоар да се прави на велоалеяПиснало ми е от колоездачи по тесните тротоари в София и то без никакви велоалеи по тях.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До драйвърПриятелю, ами като си такъв смелчага - с пистолет и нож... що бегаш толкова бързо бе, ха ха ха... Ейййй много комплексари, много нещо...
32
24
 
13
 
! Отговори
драйвър преди 10 години
приятелю велисопедист, не се кани да отнесеш хората с *** си колело, че и да се заканваш да ни чупиш зъбите, че аз съм чичка, дето може и да го удариш смело, щото не изглеждам бабаит, но нося пистолет и нож и повярвай преди да си ме ударил втори път, ще те пратя на хирурзите в интензивното в пирогов да се борят за жалкия ти живот! *** смотан, пък ако удариш друг пред мен - резултата ще е същият отворко, получаваш ножа в *** и бегам бързо! На Женския пазар един такъв вече го опита!
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПешеходецАко познавахте пътните знаци можеше и да видите, че въпросния участък е отбелязан като пешеходна/велосипедна алея с предимнство за пешеходците.