Премахване на незаконни гаражи в Шумен
Премахване на незаконни гаражи в Шумен
Продължава мащабната операция по облагородаването на кварталите в града.На мястото на гаражите ще има зелени площи и площадки за игра. Снимка: varg vikernes | 31 мар 2014 15:08
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
120
11929
19
4
Напиши коментар Коментари
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 109айде айде... всяка крачка се усещала, сякаш не съм живял в "картонена" къща и бях на първия етаж като имаше хора на втория. Докато бях в САЩ живеех точно в такава къща и ми направи впечатление, че е доста просторно, хората си имат малък заден двор с барбекю (говорим за ниска-средна класа хора), имат голямо мазе, както и гараж. По тротоарите нямаше паркирани коли, именно защото хората си имат свои гаражи и гъстотата на населението е ниска защото живеят в къщи.
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Панелната технология е доста евтина и бърза за строене. На Запад е използвана, за да се строят блокове в гетата и за временни постройки за настаняване на работници. Комунистите са я харесали към края на 50-те именно защото е бърза за строене. Като изключим автономните градове-държави с малка територия и голямо население в Азия (Хонг Конг и Сингапур), както и мегаломанските проекти в Китай, никой в по-развитите държави не живее в панелни блокове.
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
отдъхнах си махнаха го този като зараза е
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кога ще започнат в София?
99
0
 
7
 
! Отговори
mjd преди 10 години
Като гледам колко е разбита улицата, се чудя защо гражданите на Шумен не премахнат общинарите си.
98
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Германеца измисли картонената кола ,а американеца картонената къща!Аиде да не си лафим глупости ,за хубавия дом от ОЦБ панели !Къща от гипсокартон не е къща!Смърдят,мухлясват,завъждат гадинки,изгнива конструкцията,подръжката е скъпа ,а наи малкия теч или искра може да са фатални.Топли те само изолацията ,2 етаж е почти немислим от чисто конструктивни съображения!Ако го има е по-зле и всяка крачка се усеща!
97
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Америка има суровина и може да предложи единствено да изгражда талашитени барачки!Естествено ,че талашит дето трае 20 години е по-зле от Масивен панелен апартамент!Все едно да си говорим дворец или палатка !----------- Тази комунистическа пропаганда доста ти е промила мозъка. Американските къщи може само да си мечтаеш. Да сравниш американска къща с евтин панелен кокошарник е смешно. Къщата е вярно дворец,а палатката е панелка Пак ти казвам сравни цените на къща спрямо панелен апартамент.
96
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак да ти повторя, другарю ***. Панелното строителство е НЕмасивно, с най-тънки стени, най-лоша изолация и най-евтино. Докато западна Европа и САЩ живеят в къщи с дворове,ама каквито искат къщи - тухлени, дърц=вени,ако искат и от слама да си ги правят- имат избор, но да ти кажа все са много скъпи и при всички положения несравними с гетата панелни блокове мухахахахахаха, абе има си цен на строителство - най-евтини са панелните апартаменти, що не провериш цените другарю.
95
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахаха, горките американци- толкова са бедни, нещяастни и с лоши къщи, Германия същите, западна Европа същите.Най-големите баровци са тия с панелките от източна Европа. Масивен панелен апартамент мухахахахахах, абе ти си за психиатър. Панления апартемент е немасивен, най-тънкте стени, най-лоша топлоизолация, най-евтиното строителство. Виж колко струва къща в САЩ и колко струва панелен апартамент в Младост и пак философствай.
94
1
 
4
 
! Отговори
до 107 преди 10 години
И стига си ме другарствал !Ако човек разбира от нещо и пише както са си нещата ,не е другар ,а знаещ!Баш българина строящ масивни стоманобетонни къщи-дворци над 250 кв.м просто няма какво да се оплаква и то във времена на криза !Сградите в централните части на градовете ,са реплики на дворците от Лондон ,пак ще сме толкова богати !
93
2
 
3
 
! Отговори
До Американофилъо преди 10 години
Трите прасенца не си ги чел!Америка има суровина и може да предложи единствено да изгражда талашитени барачки!Естествено ,че талашит дето трае 20 години е по-зле от Масивен панелен апартамент!Все едно да си говорим дворец или палатка !Западна Европа я остави ,там имат голямо наследство на 300 години ,че помниш рухналата сграда ,ако не се лъжа ?Е това е едните живеят в колибки с вид на къщи ,а другите в 200 годишни гробници.Напред били ,а следващите 25 години може да са на зад!
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Друагрю, да не би да поучаваш 300 млн. Америка в какво да живеят. Може би ще си бутнат къщите и ще се настанят в панелки,понеже да много хубави. Или може би в Германия също ще се преориентират от къщи към панелки,ти как мислиш? Значи за теб панелните апартаменти са най-доброто- ОК, купи си или ако си имаш, радвай му се. Пък дали ти си по-умен или западните общества ще оставя сам да си задаваш въпроса и да си отговаряш.
91
0
 
6
 
! Отговори
до 105 преди 10 години
Няма "тухлено" сторителство има стоманобетонни сгради с тухлен пълнеж!Само на тухли ще ти падне на главата !Това не ти е Британия да сториш колкото да ти държи тежеста и да не стават земетресения!Баш там им викат Таур Блок и са без арматура за разика от тук!Абе каквото си искате говорете ,баш ти ми описваш мечтания дом като селска къща на 20км от града !Ами вземи си ,после ще научиш защо по-добре панелен в града от гредоред в село!
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евтино е да набиеш двоините Т през 25 метра и да обградиш с окачена фасада ,ама онея са умни и помниш ,че при тях сградите падат от алчноста да са най-евтини и най-големи !Ами другарю така се правеха при соца много административни сгради Панелното строителство е най-евтиното, пак ти повтарям. Готови бетонни плоскости, произвеждани на конвейер са много по-евтини от тухленото строителство. А изолацията при панела е никаква.
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво си говоря с разни ***...ци!Панелната технология дори да си отвори човек Уикипедия и вижда гифчето за Къща в Германия!Я пресметни 25 по 3.60 по 3 колко куб бетон и арматура е!В Панелен блок има 2 пъти повече материал стандартен ,а ЕПК-тата са брутални бункери от бетон.Евтино е да набиеш двоините Т през 25 метра и да обградиш с окачена фасада ,ама онея са умни и помниш ,че при тях сградите падат от алчноста да са най-евтини и най-големи !*** !
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахахааааа, панела вика е скъпа технология ,мале какъв *** *** мухахахахахаха. Най-евтината строителна технология за блокове е панел! И най-неефективната откъм топлоизолация и звукоизолация , и най-еднотипната. Изобщио- комунистически реализъм. Какъв бетон в изобилие бе *** - най-тънките стени са панелните, никаква изолация. Перлит изолация между двата пласта има в ЕПК, не при панелите, и то само за външни стени., а перклита е само 1/3 от стената, другия са го откраднали сторителите
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Апартаментът ми е 100 квадрата.Имам вила с лозе и ниви в 3 села.Както и 5 хиляди лева в банката." Хааааааааааахахахаха, мале мале мале, за какъв селянин става въпрос, хахааааа. Четете ли какво пише селяка, хвали се бе ,хахаха с лозето и дамаджаните, а колко лехи праз лук имаш посадени на нивата хахахахаааааа, лелеее, ние в София сме бедняци направо , ти ни удари в земята, а и цяла западна Европа ти завиждат и искат да ти вземат имането. А защо са ти в банка парите, нали са мошеници.
86
4
 
3
 
! Отговори
до 97 преди 10 години
ОЦБ плоскост явно си и идея нямаш какво е викат му ЕКО къща ,а реално е канцерогена къща 20 години и гние и смърди !Панела е скъпа работа едни 800$ на квадрат*арматура ,бетон в изобилие ,перлит и ...абе квкаво ти обесняам ,има изолация между двата пласта в сандвича ,а и тогава беше епохата на топлофицирането и евтината енергия ,друго е ,че изолацията е за Севера ,а не за България ,колкото и да искат да ни набутат да си хвърляме спестяванията за това!Копенхагенчо онея са на 250 години!
85
1
 
4
 
! Отговори
До 95 преди 10 години
Ама ти да си мислиш, че чичо ти е показател за социалистическото настанпваен.А,мислиш ли го? ***. Ако всички бяха като чичо ти, нямаше да има ж.к. Люлин,Младост, Овча купел,абе какво да ти обяснявам.
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vargвиж какво да отидеш да си говориш някъде другадеи вие сгига сте му се връзвали