Учебник промива мозъците на децата ни
Учебник промива мозъците на децата ни
Учебникът е известен вече на всички в България, но авторите все още не са осъдени за деянията си. Ето и коментари от интернет по случая:

"Абе един вид - това робство е било най-дългият фолклорен фестивал в историята!" и "Всички наши революционери и будители - терористи; Баташкото клане -организирано и изпълнено от селяни-завистници; Не е имало въстания, хайдушки дружини, кръвен данък, ангария. Имало е значи: сборове, банди от мародери, дарения за умиротворителите, доброволна помощ." Снимка: Милен Атанасов | 26 ное 2014 19:50
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
192
26535
48
25
Напиши коментар Коментари
125
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 години
Срам. Тия хора се гаврят с историята ни. Мръсни, гадни, жалки, бедни душички продажни на турците: Мария Радева, Мария Манева, Милка Русинчовска-Мандова. *** долни за затвор сте.
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен,175, takiva plujatzi kato teb v nqkoi to4ki na sveta gi davat za primer/nazidanie.E.vi.sa v helsinskoevreiskata gazqga prodajnik.
123
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 9 години
един *** въпрос към отричащите робството : щеше ли да има такава кръвна омраза между нас и турците ако в османската империя сме биле щасливи? малко логика нищо друго. само логика!
122
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АВТОРКИТЕ МИ СТАВАТА ВРАГОВЕ 1 ОТ СЕГА НАТАТЪК
121
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за Възродителния процес дали пише нещо в учебниците? Или той е без значение, понеже отговорността е наша (на българския народ), а ние отговорност не сме способни да поемаме. Можем да сме само жертви и спасители, нали така?
120
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всяко българско дете трябва да знае,че между българи и турци има огромна пропаст .Вече 600г тя не се затваря и никога няма да се затвори.Всички приказки за помирение са ала бала времето го доказва убедително.Затова ние в нашия свят турците в техният без обиди без насилие.
119
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 172: Много си ограничен (а), а познанията ти по история са от епохата, когато в учебниците пишеше, че с руснаците сме братя, а Леонид Брежнев става и си ляга с мисълта за България, затова пък всички от НАТО са наркомани и зли хора, които всеки момент ще атакуват България. Българите не са ли клали и убивали в историята си? Прочети например какви сме ги свършили с градчето Анхиало, което сега сме кръстили с романтичното име Поморие. А какво дири и е вършила българската армия в Букурещ и Кавала?
118
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяко българско дете трябва да знае, че неговите баби и дядовци са избивани, че религията, в която той е кръстен е била забранявана, че църквите са били изгаряни, а жените - изнасилвани! Това е национално самосъзнание, това гради патриотизъм и представа защо сега България е на това дередже. 500 години, през които един народ е психически и физически изнасилван от друга империя, друг народ, други ценности! Не дрънкайте тука глупости, за това сме такива и спим, никога не протестираме за правдата!
117
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е да спрем със старите глупости - как Македония била българска и там всички до един били нашенци, как сърби, гърци и румънци са ни прецакали да изпълним националната си програма просто, защото са гадняри. В нашата представа дори възрожденските ни селища са "изчистени" от джамии, турски кафенета и бани и т. нат. Мога да ви покажа поне десетина села в Анадола, които приличат на Копривщица. Кое тогава е автентично българското, онова което ни прави различни от омразните турци?
116
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се, че Османско робство е имало, защото българите векове наред не са могли да притежават земя, да пътуват, търгуват, да изповядват свободно религията си, да се образоват и прочие. И през 19. век България е безкрайно изостанала, а хората живеят в дървени къщи заедно с козите. Но да се говори за петвековни мъки и убийства, как всяка красива българка била изнасилвана от пашата, а здравите момчета ставали еничари е просто прекалено! Българи и турци са съжителствали и това е факт! Дори днес
115
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На българите това ни е утехата - че сме си много готини и велики, ама турците са дошли и са ни скапали хубавата държава. Нищо, че откакто тях ги няма, са минали 140 години и, ако струвахме нещо като нация, все щяхме да изградим всичко наново, че даже и по-хубаво... Пък ние само мрънкаме - османци, Велики сили, комунисти - всички били срещу нас. В учебника е направен опит да се помирим с миналото си. Не може да се пише, че ислямът е чужда, небългарска религия. Тя е вече тук от 700 години!
114
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещата са прости-на децата , които учат в малките класове, трябва да им се разкаже за всички робства и да им се обясни, че не те са виновни за това и самото им присъствие тук, показава, че това е тяхната родина, че поколения са решили да живеят заедно с едни права и задължения. Това се осмисля с възрастта. Винаги трябва да се казва истината, защото неистината е причина за насаждане на недоверие.Това е също като въпросът откъде идват децата.Лъжата винаги лъсва.Истината!
113
8
 
14
 
! Отговори
До кога роби преди 9 години
Не ви ли омръзна, вече повече от 135 години да учите и възпитавате децата си, че дедите им са били 100 години византийски и 500 години османски роби.Такова възпитание възпроизвежда роби!Има много народи по света, които в различни периоди са губили държавата си, но много малко от тях възпитават поколения на ред в робска психика и сляпа багодарност към чужда сила, пък била тя и сходна по езикова група и религия.Помислете.има тема за размисъл, стига сме генерирали робска психика и комплекс.
112
6
 
10
 
! Отговори
Русия <-> Турц преди 9 години
Този учебник беше нарисан по времето на съюза БСП - ДПС. Той отговаря на новите изисквания на външната политика на Москва която се възползва от това че ЕС отказва да приеме Турция и в момента се заформя оста Москва <-> Анкара.Моля дежурният от посолството да има предвид че тази новина вече изтече от средствата за масова информация. Моля не намесвайте в момента САЩ защото ще се разкриете!
111
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 1989г българите трябваше да сменят само намесата и зависимостта на НРБ от Русия с тази на българския народ! И нищо друго!Просто икономическата система трябваше да се запази и да се провеждат демократични избори както е и в моментаБългарите под диктовката на фашистка америка и по-точно на части от сащ чрез емисари и съветници в сдс разбиха една по-равита от тях смите системаНивото на развитие на НРБ като общество беше стотици години напред в развитието на сащ, които са на същия път, заоби
110
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ Е ИМАЛО ХОЛОКОСТ прости бугри.
109
2
 
14
 
! Отговори
BG преди 9 години
След като последните 20 години ДПС т.е. Турция , управлява и командва в България,защо се учудвате,че история е коренно променена!!??
108
0
 
9
 
! Отговори
Astarot преди 9 години
@150Специално пък за Холокоста, има закони в Западна Европа и Северна Америка, според които разследвания по темата (научни или журналистически) подлежат на съдебно преследване. На такова подлежат и адвокатите, които защитават обвиняемите по подобни обвинения.Така че, нека не се залъгваме за "най-изследваното" събитие :)152 го е казал много добре. В сметките са вкарани ВСИЧКИ минали през конц. лагерите и накрая силно са дописани, за да може немците да изпращат повече кръвнина на Израел
107
0
 
11
 
! Отговори
Невен преди 9 години
Гърците немразят обикновения турчин, както и ние не ги. Всички сме хора. Но Гърция мрази, а и я страх от Турската държава, както и ние трябва. Защото поне 1 милион Гърци умират пряко или косвено от Ататюрк, когато решава да прочисти Турция от "различните".Гърция не забравя и Кипър. Не случайно Гърците са въоръжени до зъби. Сега им предложете да си пренапишат историята, за по-добри взаимоотношения с Турция, ех как искам да гледам в такъв момент какво ще стане.
106
2
 
7
 
! Отговори
Ястреб Великолепни преди 9 години
До НевенСъвет от един живял и патил турчин с дълга бяла брада - Не вярвай на това, което чуваш, и вярвай само наполовина на това, което виждаш! Този съвет важи и за холокоста!