Слънчева сутрин и облачен следобед с градуси до 28

Утре облачността ще се засили в цялата страна
15 апр 2018 08:00,
0
Слънчева сутрин и облачен следобед с градуси до 28
Снимка: БТА

Днес ще преобладава предимно слънчево време, но в следобедните часове ще се образува значителна облачност. По Черноморието и Горнотракийската низина ще се образуват мъгли, които до обяд ще се разсеят, съобщи дежурният синоптик от НИМХ за "Фокус".

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Миминалните температури ще са от 7 до 12 градуса, а максималните между 23 и 28 градуса.

По Черноморието остава мъгливо, но след обяд мъглата ще се разсейва, прогнозират синоптиците. Временно вятърът ще се ориентира от север-северозапад, но след обяд ще отслабне. Темпратурата ще е между 10 и 12 градуса, толкова е и на водата.

В планините облачността ще е значителна, предимено висока. Ще духа слаб, до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра - около 18 градуса, на 2000 - 10.

В понеделник сутринта ще се обрзува значителна висока облачност, като през деня е възможно да превали в западните части. Температурите ще се понижат. Във вторник и сряда над много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места ще има превалявания, не са изключени и гръмотевици.

В сряда температурите ще се върнат до обичайното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари