Слънце и краткотрайни валежи ни очакват на Гергьовден

Максималните температури ще достигнат 29 градуса
0
Слънце и краткотрайни валежи ни очакват на Гергьовден
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Слънчевов време с краткотрайни валежи ни очаква на Гергьовден. Около и след обяд, и преди полунощ над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, в отделни планински райони интензивни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра.
Възможни са градушки. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Температурите ще започнат да се понижават и максималните ще са между 24 и 29 градуса, за София – около 24, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 21 и 24 градуса, а на морската вода е 16°-18°.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен, по билата временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари