Времето: Петъкът със слънце, уикендът – летен!

Максималните температури утре ще достигнат до 31 градуса
19 юли 2018 18:22, Красимир Ангелов
2
Времето: Петъкът със слънце, уикендът – летен!
Снимка: БТА

Предимно слънчево ще бъде времето в последния работен ден от тази седмица, сочи прогнозата за времето на НИМХ-БАН.

През нощта вятърът постепенно ще отслабне. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до ясно време.

Утре ще бъде предимно слънчево, но през деня ще има временни увеличения на облачността и отново, главно в следобедните часове, ще има валежи и гръмотевици - в Централна и Източна България, както и в планините на Западна.

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури, в повечето места ще са между 26 и 31 градуса, за София - около 26 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, през деня - с временни увеличения на облачността, и в следобедните часове на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 23-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има временни увеличения на облачността, по-значителни - в следобедните часове. На много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България, в следобедните часове - и над планините и планинските райони. Само на отделни места ще превали краткотрайно, възможно е и да прегърми.

Северозападният вятър временно ще отслабне. Температурите ще се повишат и в неделя максималните ще бъдат между 30 и 35 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ке да има лето тая година.