Нищо ново! Слънце, дъжд и гръмотевици в понеделник

Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса
29 юли 2018 13:53, Красимир Ангелов
6
Нищо ново! Слънце, дъжд и гръмотевици в понеделник
Снимка: БТА

Слънце, дъжд и гръмотевици ни очакват и в началото на новата седмица, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През следващото денонощие облачността над страната ще е разкъсана, през деня над Източна България по-често намаляваща до слънчево. През нощта и преди обяд в отделни райони, а в следобедните часове на много места, отново ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

На отделни места, главно в северозападната половина на страната и Родопите, валежите ще са временно интензивни. Остават условията за локални градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще останат без съществена промяна и максималните ще са между 28 и 33 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. На места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 27 - 29 градуса. Температурата на морската вода е 25 - 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици, и временно усилване на вятъра. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

През нощта срещу вторник на отделни, а през деня във вторник на много места в страната, ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, главно в следобедните часове и до полунощ, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. По-голяма вероятност за значителни количества има в Западна и Централна България.

Температурите ще останат малко по-ниски от обичайните за края на юли - преобладаващите максимални ще са между 27 и 32 градуса.

И през първия ден от август ще има превалявания, но те ще са в следобедните часове и главно в Западна и Централна България, където отново са възможни интензивни, в отделни райони значителни валежи. Преди обяд ще бъде предимно слънчево. Температурите слабо ще се повишат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Точно това е крайния резултат от глобалното затопляне: повече енергия в атмосферата. И какво прави тази енергия? Ами просто пренася повече вода от океаните и моретата към сушата.
5
0
 
5
 
! Отговори
Мдааа.. преди 5 години
Нищо ново под слънцето - само облаци...
4
0
 
0
 
! Отговори
manolov преди 5 години
Бързо финансово обслужване за селскостопански и агро-промишлени инвестиции.Ние сме финансова институция, която има много важен капитал, който предоставяме на земеделските производители и на всички дългосрочни мениджъри на проекти.Нашите оферти се предлагат от сума от 15 000 евро до максимална сума от 5 000 000 евро, която ще бъде предоставена без специални условия в рамките на максимум 48 часа.За всички ваши нужди се свържете с нашата агенция по имейл.имейл: mocan.laurita***mail.ru
3
3
 
5
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 5 години
Тая упадачна демокрация е виновна! По времето на комунизма, освен че качеството на живота беше по-добро нямаше и такива климатични извращения. Ама хак ви е - вие я искахте, сега - ползвайте си я със здраве...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Флорида ще става БГ..Ще видим сега зимата каква ще е...Сигурно суха и слънчева...Селяните да му мислят...смяна на производството...
1
2
 
8
 
! Отговори
Обръгналият преди 5 години
Пак дъжд,гръмотевици - абе правете каквото искате!