Септември идва със слънце! После дъжд (4, 11, 15, 18, 22, 25-ти)

Аномалии не се очакват, а от 23 официално е есен
Обновена: 29 авг 2018 14:20 | 29 авг 2018 14:15,
9
Септември идва със слънце! После дъжд (4, 11, 15, 18, 22, 25-ти)
Снимка: Pixabay

През идния септември се очаква средните месечни температури да бъдат около нормата, която за равнините е между 18 и 21°, за високите полета – между 15 и 17°, а за планините – между 3 и 8°.

Най-високите температури през септември ще бъдат между 28° и 33°, а най-ниските – между 3° и 8°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за равнините е между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските и припланински райони – от 50 до 80 л/кв.м.

Месецът ще започне с предимно слънчево време и максимални температури между 28 и 33°. Промяна ще настъпи към 4-ти септември и през втората половина от десетдневието, като тогава времето ще бъде променливо. Ще има и превалявания, придружени с гръмотевици. Температурите постепенно ще се понижат и ще са близки до обичайните за периода.

През повечето дни и от второто десетдневие се очаква променливо време, с температури около нормата. Превалявания ще има около 11-и - 15-и и 18-и септември.

През последните десет дни температурите ще се понижат и при изясняване в края на периода по високите полета се очакват и първите слани. Температурите ще бъдат близки и по-ниски от обичайните. Вероятност за валежи има около 22-и, 25- и в края на месеца.

През септември отслабва интензивността на атмосферната циркулация над Европа, поради намаляването на топлинните различия между океана и сушата. Това е причина за усилване на климатичното засушаване в нашата страна.

Макар и рядко в някои години валежите превишават неколкократно месечните норми. Обикновено облачните дни са от два до шест, а тези с дъждове – около четири. Измервани са изключително високи температури – около 40°, но през втората половина от месеца има условия за слани във високите полета.

На 23 септември в 4 ч. и 54 мин е есенното равноденствие и започва астрономическата есен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
6
 
! Отговори
илитерати преди 5 години
"Идния" септември означава септември 2019 г.Това, което сте се опитали да кажете е "идващия/настъпващия" септември.
8
0
 
5
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 5 години
Всеки вторник - дъжд.
7
1
 
4
 
! Отговори
Нинова преди 5 години
До месараОчаквах да кажеш нещо за времето, но....По показаната агресия и непрестанното използване на думата "член", професионалното ми заключение е, че като малък си бил сексуално насилван и имаш тежки психически травми. Съвет - обърни се към психиатър. В противен случай си на ръба да станеш гей-насилник.
6
9
 
1
 
! Отговори
месара преди 5 години
до нинова мераклийката : явно държиш да се запознаеш с члена ми, като умник се вживяваш!
5
2
 
6
 
! Отговори
Нинова преди 5 години
До месараЕто, продължаваш да си мислиш за членове. Казах ти, съмнително е. Къде в тази статия пише за партии, членове и т.н.? Явно си имаш някаква психическа травма от членове. Между другото, знам че е трудно за теб, но постарай се да пишеш на български.
4
7
 
1
 
! Отговори
месара преди 5 години
до нинова : е тия дето членуват в партия кви са, не са ли членове? а иначе в отверстията нямам член, имам един член между краката, който се оглежда за умници - иска да ги посети!
3
2
 
9
 
! Отговори
Нинова преди 5 години
До месараАбе да нямаш случайно член в някое от телесните ти отверстия? Под статия с прогнози за времето, ти си пишеш за членове. Съмнително е!
2
17
 
1
 
! Отговори
месара преди 5 години
другарката "истина"нинова да почва да организира членовете на бсп_то, всеки член с гъба в ръка да подсушава тия" лоши "пътища!
1
2
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Сега ударих...джакпота.Тези...дати,които са ги посочили синоптиците за...валежни ще ги пусна като тото...комбинация;сигурно ще...спечеля.