Мъгла, облаци, но и слънце днес, градусите до 22

Над Черноморието са възможни леки ръмежи
0
Мъгла, облаци, но и слънце днес, градусите до 22
Снимка: Pixabay

Днес ни очаква отново слънчево време, като минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, а максималните - между 17 и 22 градуса. Малко по-високи ще бъдат в крайните югозападни райони.

В Източна България и повечето равнинни райони на страната ще е с ниска облачност или мъгла, като временни разкъсвания и подобрения на видимостта ще има в следобедните часове, сочи прогнозата на Националния институт по хидрология и метеорология към БАН. Над останалата част от страната облачността ще е предимно висока и през деня ще има и слънчеви часове.

Над Черноморието облачността ще е значителна, на места ще има ръмежи. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 16-18 градуса, близки до температурата на морската вода.

Над планините облачността ще е променлива, в изолирани райони със слаби валежи. Сутринта на места в ниските части ще е мъгливо, а през деня над масивите от Западна България ще е предимно слънчево.

Максимална температура на височина 1200 метра – около 19°, на 2000 метра – около 13°.

В следващите дни над Източна България ще преобладава облачно време. Значителна ниска облачност и намалена видимост ще има сутрин и в много райони в равнинната част от страната, но около и след обяд облачността ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява. Температурите ще продължат постепенно да се понижават. Във вторник на места ще превали слаб дъжд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари