Времето днес: От слънчево до обилни валежи

Обявен е жълт код за 14 области в страната
27 апр 2019 07:45, Александър Попов
1
Времето днес: От слънчево до обилни валежи
Снимка: Pixabay

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над западната половина от страната, а през нощта срещу неделя и на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Ще има краткотрайни, на места интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки.

Жълт код за потенциално опасно време заради обилни валежи и гръмотевици е обявен за 14 области на страната - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, област София, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян.

Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, но привечер ще започне да се ориентира от запад-северозапад.

Минималните температурите ще са от 8 до 13 градуса, а максималните ще варират между 24 и 29 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 15-17 градуса. Температурата на морската вода е 12-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще има променлива облачност, без съществени валежи. Дневните температури слабо ще се понижат.

В понеделник облачността ще е по-често значителна, но краткотрайни превалявания ще има само на отделни места, главно в планинските и североизточните райони. В Западна България вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари