Седмицата започва с жега, на места с кратки валежи

Очакват се гръмотевични бури в Източна България
28 юни 2021 06:44, Александър Попов
0
Седмицата започва с жега, на места с кратки валежи
Снимка: БГНЕС

Новата работна седмица започва със слънчево и горещо време. Купеста и купестодъждовна облачност ще се развива над Източна България и на места ще има краткотрайни валежи. Очакват се и гръмотевични бури.

Максималните температури в понеделник ще са от 26 – 27 градуса по морския бряг до 36 – 37 градуса в ниските части на Западна България.

За Видин, Плевен и Благоевград прогнозата е за 35 градуса през деня. 34 градуса се очаква да скочи живакът в Пловдив. За София температурата ще е 31 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места главно в северните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 23-25°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Над масивите от Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 16°.

Във вторник от югозапад ще се затопля, но на изолирани места в източните райони и планините в следобедните часове ще превали и прегърми.

В сряда повишението на температурите ще продължи и максималните в много райони от страната ще са между 34° и 39°, по Черноморието - 28°-31°. След обяд на отделни места в Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

В четвъртък температурите ще са все още високи, но по-късно през деня от северозапад ще започне понижение. В четвъртък на места в страната, с по-голяма вероятност в Западна и Централна България, а през нощта срещу петък - и на изток, ще има валежи и гръмотевична дейност. Има повишена вероятност за значителни локални валежи и градушки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари