Времето днес: Ще е хладно, на места ще вали

Максималната температура ще стигне 28 градуса
30 авг 2021 07:10, Александър Попов
1
Времето днес: Ще е хладно, на места ще вали
Снимка: БГНЕС

Днес над западната половина от страната ще преобладава слънчево време. Над Източна България облачността ще е по-често значителна, след обяд над югоизточните райони купеста и купесто-дъждовна. Там ще превали и прегърми, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и на места по северното крайбрежие все още ще превалява. След обяд валежите и там ще спрат и облачността ще намалее до слънчево време. Максимални температури ще са между 27° и 29°. Температурата на морската вода е около 26°.

В планините облачността ще е разкъсана, след обяд - купеста и купесто-дъждовна и главно в Родопите ще има валежи от дъжд и гръмотевици. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 12°.

Във вторник облачността ще е променлива, почти без валежи. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 25° и 30°.

В сряда и четвъртък с усилване на вятъра от запад-северозапад температурите отново ще се понижат, през първия ден - главно в Северна България, в четвъртък - и на юг. В планинските райони и Южна България е възможно да превали и прегърми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хладно??? Ела в Германия на 13 градуса да видиш какво е хладно.