Слънце с високи температури - максималните стигат до 29°

В началото на следващата седмица температурите ще се повишат още
11 сеп 2021 08:16, Петя Славова
1
Слънце с високи температури - максималните стигат до 29°
Снимка: БГНЕС

Времето на 11 септември ще бъде предимно слънчево, като след обяд главно над източните и планинските райони от страната ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Вятърът ще е слаб от север-североизток.

Дневните температури ще са между 24° и 29°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца. Това прогнозира дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде "Фокус".

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 12°.

В неделя и през първите дни от новата седмица ще има разкъсана облачност, над много райони до слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток. Температурите ще се повишат с още градус-два и максималните във вторник ще са между 25° и 30°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогнозавремеслънчево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Септември месец през 70-те и 80-те години падаха първите слани. Сутрин като тръгвахме за работа земята покривите и дърветата бяха побеляли с тънка покривка слана. Температурата беше 0 градуса. Към обяд се стопляше до 5 градуса. А сега 29 градуса. Хич нее добре. Свършека на света наближава.