Градусите до 33 през уикенда, подходящо за море и планина

От 13 юни се очаква стабилизиране на времето - сухо, топло, до 31 градуса
2 юни 2022 14:28, Анисия Иванова
9
Градусите до 33 през уикенда, подходящо за море и планина
Снимка: БГНЕС

Проливни дъждове, градушки и слънце се редуваха през последните дни.

"Идват дни с не толкова активни процеси по образуването на мощни купесто-дъждовни облаци, които носят и градушки със силни гръмотевични буди. Събота и неделя цяла Южна Европа ще бъде подходяща за пътуване. В България валежите в събота ще бъдат главно над планините", каза синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин".

Според прогнозата му времето в събота ще бъде подходящо за високопланински туризъм, докато в неделя ще има малко повече облаци.

"От север ще проникне и по-хладен въздух, така че валежите ще бъдат характерни и за централните части от Стара планина. Събота е по-подходящият ден за туризъм, въпреки че в неделя преди обед - някъде до 15:00 часа, планините ще бъдат приветливи, след което ще се развият по-мощни облаци", изтъкна синоптикът.

И добави пред Bulgaria ON AIR, че температурите ще бъдат между 29 и 33 градуса.

Има условия за градушки с мощни купесто-дъждовни облаци, като такива процеси се очакват в сряда следващата седмица, каза още синоптикът.

След това ще има понижение на температурите - около 25 градуса, ще има ниски облаци и мъгли по нашето Черноморие. Времето другата седмица ще бъде неподходящо за любителите на морските плажове, предупреди той.

"В нашите южни съседи времето ще бъде хубаво. Следобедни превалявания ще има през почивните дни по крайбрежието на Бяло море, но ще бъдат с летен характер - за няколко часа, а след това слънцето ще надделее над облаците", прогнозира Янков.

Следващата седмица времето ще е динамично, подчерта той. Предвиждането на тези явления - градушките, става с технически средства, които в рамките на 1-2 часа следят образуването на облаците и се взема решение за въздействие.

Той обясни,че от 13 юни се очаква стабилизиране на времето - сухо, топло време с температури до 31 градуса, ще е подходящо и за море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
всички в Гърция! преди 1 година
Тук не е същото!
4
2
 
7
 
! Отговори
Кико Шпека преди 1 година
Идвайте на морето. Морски кефали-фе кали и дезинтерия на изпращане. 20 лева цаца. 10 лева бира. 40 лева шезлонг и чадър, гледат не на кръв, все едно си отишъл да крадеш, а не си клиент. Кое не му харесвате?!
3
1
 
1
 
! Отговори
.. преди 1 година
идеално за изядените заплати от инфлацията за плаж е това време
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
idealno za vodorasli i meduzi
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както една украинска тьотка каза по телевизията: "Нито жегата ми понася, нито надморската височина, така че лятото ще го карам на плажа на издръжка на българските балъци."