Слънцето се завръща във вторник, градусите тръгват нагоре

Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°
26 юни 2023 17:15, Красимир Ангелов
0
Слънцето се завръща във вторник, градусите тръгват нагоре
Снимка: БГНЕС

До полунощ дъждовете ще спират и през втората половина от нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее до незначителна.

Във вторник ще преобладава слънчево време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Около и след обяд, главно над планинските райони, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от север. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 26°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево със слаб северен вятър. Максимални температури: 27°-28°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра - около 20°, на 2000 метра - около 13°.

В сряда ще преобладава слънчево време, ще се затопли още. По-късно през деня и през нощта срещу четвъртък с ориентиране на вятъра от северозапад ще прониква хладен въздух.

Над Северна и Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Повишава се вероятността за значителни количества вечерта и през нощта срещу четвъртък, главно в Родопите и районите около Източна Стара планина.

В четвъртък валежи ще има в Рило-Родопската област и източната половина от страната, а в Северозападна България ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще остане от северозапад, слаб, в Дунавската равнина - до умерен. Дневните температури ще се понижат с 5-7 градуса и максималните ще са между 23° и 28°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари