Петъкът ще е слънчев и топъл, градусите до 32°

През уикенда главно в западните части ще превали
29 юни 2023 17:15, Красимир Ангелов
3
Петъкът ще е слънчев и топъл, градусите до 32°
Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно. Северозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от запад, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В петък ще бъде слънчево и почти тихо. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 27° и 32°, в София - 27-28°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа слаб, по високите части до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 15°.

В събота ще бъде слънчево и топло, с максимални температури между 28° и 33°. След обяд и през нощта срещу неделя над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

В неделя в Източна България ще остане слънчево, около и след обяд - горещо, с максимални температури - около и над 30°. Над Западна и Централна България ще продължи развитието на конвективна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гадост. 32 градуса в София се усещат 40.
2
1
 
4
 
! Отговори
ТоплоФикация София преди 9 месеца
най-Студеното Лято от 200 години НаСам - Сметките за Топло ще са Люти!
1
2
 
1
 
! Отговори
Нека преди 9 месеца
Нека да ви е яка жега да ви спаружи мозъците но някои от вас ще са хай, как ми е кеф че съм на хладно и вие ще сте изпотен прасчовци и свинки... Трябва и да работите не може само на морето, господарите ви от Америка и Европа наблюдават дали бачкате и изпълнявате нормите, я производство я жендърски я норми по подчинение... Вие сте Ро.би докато не се събуди Великия Български Дух!