Очаква ни леко захлаждане, градусите утре - до 27

В изборния ден ни очаква слънчево време
27 окт 2023 17:15, Александър Попов
4
Очаква ни леко захлаждане, градусите утре - до 27
Снимка: БГНЕС

През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Облачността ще се увеличи и вплътни и на отделни места от запад на изток ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 13°.

Утре от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време, най-късно над югоизточните райони. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 23°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд предимно значителна. След обяд от северозапад ще се разкъсва и намалява. Максимални температури ще бъдат между 23° и 27°, на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, по билата силен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

В неделя и понеделник в Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, а над Източна преди обяд ще има мъгла или ниска слоеста облачност, там не са изключени и ръмежи. Вятърът ще е слаб, в неделя от север-североизток, в понеделник - до умерен, от югоизток. Дневните температури ще се задържат без съществена промяна - предимно между 22° и 27°, сутрешните слабо ще се понижат и в по-голямата част от страната ще са между 8° и 13°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Някой да пусне централния климатик, че ще изпукаме от жега.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Иначе няма проблем с климата и С02 нищо не прави нали?
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако може да не захлажда прекалено...по-топло си е по-добре.