Слънцето се завръща в четвъртък, градусите - до 16°

Ново застудяване ни очаква от петък
15 ное 2023 17:15, Красимир Ангелов
1
Слънцето се завръща в четвъртък, градусите - до 16°
Снимка: БГНЕС

През нощта над Северна България облачността бързо ще намалее до предимно ясно. Над Южна все още ще е значителна и там ще има валежи от дъжд, които до сутринта ще спрат и облачността ще се разкъсва, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 4° и 9°, в София около 4°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

В четвъртък ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад, но след обяд постепенно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°, в София около 11°.

По Черноморието ще е преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад, но след обяд ще отслабва. Максимални температури: 15°-16°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна и на отделни места все още ще превалява слаб сняг, но валежите бързо ще спрат. Около обяд облачността ще се разкъса до предимно слънчево. Ще духа силен северозападен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра - около 0°.

В петък сутринта ще е почти тихо, с минимални температури между 0° и 5°, на места в низините видимостта ще е намалена. От запад облачността ще се увеличава, а по-късно след обяд ще започнат валежи. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, към вечерта в източната половина от страната ще се усили.

През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна, на места в югоизточната половина от страната ще са значителни. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а с него ще нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижават.

В събота ще бъде ветровито и предимно облачно. На места, главно в Източна България и планините, все още ще има и валежи, но вече слаби. Температурите ще са почти без дневен ход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще бъде хубаво!