Топло, облачно, с температури до 22° градуса ще е утре

В неделя времето ще се задържи без промяна
9 фев 2024 17:15, Анисия Иванова
1
Топло, облачно, с температури до 22° градуса ще е утре
Снимка: БГНЕС

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, над Западна България с разкъсана висока облачност. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В източните райони и северно от планините ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър, а в останалата част от страната ще е тихо. В сутрешните часове на места в равнините ще се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в котловините - около и под нулата, в София - около 0°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се понижава.

Утре от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа до умерен, в източните райони и северно от планините - временно силен югозападен вятър. Ще е топло, с максимални температури между 17° и 22°, в София - около 17°.

По Черноморието облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 20°. Температурата на морската вода ще 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа силен, по билата и временно бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 м около 12°, 2000 м - около 4°.

В неделя ще се задържи сравнително топло, но предимно облачно. На места, главно в Южна България, ще има валежи, значителни по количество ще са в Рило-Родопската област. Вятърът ще е от юг-югозапад, в източните райони и близо до северните планински склонове до силен. Минималните температури ще са между 7° и 12°, максималните - 13°-18°.

В понеделник ще бъде облачно, с валежи от дъжд на повече места в страната; остава с повишена вероятност за значителни количества на валежите в крайните южни райони. Вятърът ще отслабне до умерен. Дневните температури ще се понижат още.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
... преди 2 месеца
важното е да се знае, че глобално затопляне е нямало няма и няма и да има! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))