Април започва с топло и слънчево време

Максималните температури ще са между 25° и 30°
31 мар 2024 15:17, Красимир Ангелов
2
Април започва с топло и слънчево време
Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Преобладаващите минимални температури ще са между 9° и 14°, в София - около 11°. В понеделник ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще остане от юг, ще е слаб до умерен и с него преносът на сахарски прах над страната ще продължи.

Температурите ще се задържат значително по-високи от обичайните за началото на април, максималните ще са между 25° и 30°, в София - около 26°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.
 
По Черноморието ще бъде слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 18° по Северното Черноморие до 27° по Южното. Температурата на морската вода е 9°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от югозапад, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 22°, на 2000 м - около 14°.

Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места след обяд и през нощта срещу сряда ще превали и прегърми. Дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса.

В сряда вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне, облачността бързо ще намалее до слънчево време. Температурите ще се понижат още малко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Снимка на деня
Времето през април: Градусите стигат до 32, валежите в нормата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Паци преди 4 седмици
Extra!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
:)