Слънчева неделя, след обяд ще има условия за градушки

Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°С
Обновена: 12 май 2024 07:27 | 11 май 2024 20:35, Анисия Иванова
5
Слънчева неделя, след обяд ще има условия за градушки
Снимка: БГНЕС

През нощта времето ще бъде предимно ясно. Значителна облачност ще има над северните райони, където на отделни места до полунощ ще превали. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб южен вятър, в Източна България до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°. Атмосферното налягане e малко по-високо от средното за месеца и ще се задържи почти без съществена промяна,

Утре ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София – около 19°.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, след обяд с валежи от дъжд и на отделни места с гръмотевици. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16° и 19°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: прогнозавреме
Още от Видео прогноза
Слънчево ще е в събота, в неделя пак идва дъжд
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Господа от БТВ,преназначете усмихващата без причина,танцьорка Н.Трифонова,защото за синоптик,тя не става в никакъв случай.Защо я търпите собственици,директори,ледактори,тя компроментира медията ви.На мен ли? На мен не ми пука хич,защото вие се излагате,а сте една от най уважаваните телевизии.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За условията за градушки разбрахме , ама то май това е всичко ! Голяма новина , няма що , и аз мога да го позная !Въобще ще има ли градушки и къде ще са те - мълчание като комунист на разпит. Сакън да не се прецакат да обещаят нещо г-да синоптиците. Иначе - плашене до откат и от това плашене не им остават сили да познаят нещо наистина.Справка - бедствията и катаклизмите в последните няколко години. Барем боб да бяха хвърляли ...
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дано няма градушки!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пак градушки. Така става, като гласувате за тия!
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
:)