СФФ с фестивален дневник: Ден трети

И Вим Вендерс с видео послание
Обновена: 27 мар 2020 15:35 | 27 мар 2020 15:35, Петя Славова
2
СФФ с фестивален дневник: Ден трети
Ескизи, Анри Кулев. Снимка: София Филм Фест

 Ден 3 на 24-тия София Филм Фест. Това е денят, в който трябваше да започнат международните конкурси и конкурсът за български късометражен филм. Ще започнат. Когато имаме рестарт на фестивала. Засега през юни.

Първите две издания на нашия онлайн виртуален дневник предизвикаха огромен интерес в света на киното и у нас. Лични послания към фестивала и София отправиха световни личности на киното, сред които режисьорите Вим Вендерс, Питър Уебър, Виталий Мански, Дорон Еран, Теона Митевска, Рудолф Херцог, очакваме от Агнешка Холанд, продуцентите Майк Дауни (председател на борда на Европейската филмова академия), Джим Старк, Николас Селис, актрисите Ирмена Чичикова, Луиза Григорова-Макариев. Послание отправи и българският творец Анри Кулев.

В настоящия дневник ще представим двама от пет-членното Международно жури за първи и втори филми на 24-тия СФФ: британският режисьор Питър Уебър и българската актриса Ирмена Чичикова.

Третият фестивален ден има един главен герой. И това е режисьорът, художникът, аниматорът, сценографът, продуцентът, фестивалният мениджър Анри Кулев, който ще получи Наградата на София на Столична община в деня на откриването на СФФ. Ще представи новият си игрален филм "Имало една война", изложба с ескизи за филма, ще си поговорим с него, ще дава автографи.

Сред филмите, които ви представяме, са участващият в Международния конкурс "Как да имитираш война" на Рудолф Херцог, носителят на наградата ЛУКС на Европейския парламент и част от Балканския конкурс, "Госход съществува, името й е Петруния" на Теона Митевска, и премиерният за София български филм "Пътуващо кино" на Илия Костов.

Ще се върнем и малко назад във времето и ще си припомним гостуванията на Вим Вендерс през 2018 и Джон Савидж през 2017.

Още много предстои. На този ден от програмата на фестивала са предвидени прожекциите на 19 филма.

Ще ги чакаме!

Ваш,
Стефан Китанов – Кита
Директор и продуцент на СФФ


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Излъчете фестивала онлайн, повече хора ще го гледат 😊
1
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 2 месеца
Очевидно Луиза Григорова си е сменила пола и от Макариева е станала Макариев.