София Филм Фест търси киноман за Младежко жури на Венеция

Ето как може и да кандидатствате
20 май 2020 21:19, Петя Славова
0
София Филм Фест търси киноман за Младежко жури на Венеция
Снимка: София Филм Фест

Покана към младите отправя екипа на "София Филм Фест". Търси се избор на "посланик" от името на България в Младежкото жури на един от най-авторитетните фестивали в света – Венецианския.

"27 пъти кино"  кани 27 млади киномани (по един участник от всяка държава на Европейския съюз) да се включат като членове на журито в секцията "Giornate degli Autori" на филмовия фестивал във Венеция през 2020 година.

Всеки киноман, който е на възраст между 18 и 25 години може да участва. Необходимо е отлично владеене на английски език (четене, писане, говорене) за участие в обсъжданията на филмите с киноспециалисти и колеги.

Също така е нужно добра подготовка и владеене на писмената реч с цел публикации на ревюта, писане на блог-статии.

За да кандидатства, човек трябва да изпрати видео селфи на английски език с продължителност не повече от 30 секунди. В него кандидатите се представят – как се казват, от кой град и коя държава са. Видеото трябва да е във висока резолюция (Full HD: 1920 x 1080 px), с отличен звук.

Започнете видеото с "Киното за мен е…",  нужно е да включите като надпис своето име и държавата – България. От екипа препоръчват да е забавно и оригинално.

Формулярът за кандидатстване се попълва онлайн и се изпраща се в pdf-вариант, попълнен на английски език, на адрес press@siff.bg с тема на писмото VENICE Young Jury 2020. Крайният срок е 29 май 2020, 18.00 часа.

Избраниците получават самолетен билет за Венеция. Настаняват ги на Лидо, в непосредствена близост до залите на фестивала. Получават акредитация, която им осигурява приоритетен достъп до прожекциите на филмите във "Венециански дни".

Мира Сталева, изпълнителен директор на СФФ и селекционер на Наградата ЛУКС, води дискусионен панел „28 пъти кино“ с гости продуцентите Лабина Митевска („Господ съществува, името й е Петруния“), Петер Енгел („Нерешеният случай Хамаршьолд“) и сценариста и продуцент Антонио Саура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари