Велчев: Проблемът с дупките по улиците може да се реши с павиране

Бившият финансов министър и кандидат за столичен кмет посочи решението и на друг проблем - на уличните кучета можело да се строят приюти
4 окт 2005 10:13,
Велчев: Проблемът с дупките по улиците може да се реши с павиране
Кандидатът за софийски кмет Милен Велчев. Снимка: Булфото

Милен Велчев не вижда себе си като най-удачната фигура за обща кандидатура на БСП и НДСВ за кметските избори. Така, в интервю за bTV, той отговори на въпроса дали би приел да бъде общ ляво-центристки кандидат на тези избори .

Велчев обясни, че затова се е въздържал
да заяви кандидатурата си, докато се е обсъждала възможността за номиниране на общ кандидат между БСП и НДСВ. "В София има толкова много проблеми, че би било безотговорно за всеки да реши за един или за два дни дали да се кандидатира", обясни Велчев дългото обмисляне и обявяването на кандидатурата на НДСВ в последния момент.

Според него е било необходимо да се обмислят вариантите за решаване на тези проблеми, дали е възможно да се тговори на високите очаквания на софиянци.

Велчев каза още, че не изключвал варианта да бъде подкрепен от СДС, но на практика се оказало, че такива възможности няма. "Истината е, че избирателите в София са с дясна и центристка насоченост и когато за техните гласове се състезават многобройни кандидати, има риск един автентичен кандидат, който представлява десен тип политика, какъвто смятам, че съм аз, да не успее да се класира за балотажа, защото има разпиляване на гласове" каза Велчев. Въпреки това той смята, че има големи шансове не само да стигне до балотаж, но и да спечели.

За кандидатурата на ген. Бойко Борисов Велчев коментира, че тя едва ли може да се нарече "единствена алтернатива на БСП" в присъствието на няколко десни кандидати. По думите му, ако бъде избран за кмет на София, предприемчивите и свободните хора ще имат поле за изява. Той изброи няколко проблема, които биха могли да се решат без допълнителни разходи.

Според Велчев за бездомните кучета трябва да се построят приюти, въпросът с дупките може да се реши чрез павиране на проблемните улици, а проблемът с паркирането - чрез публично-частно партньорство.

За използването на компромати срещу него в кампанията, Велчев предупреди всеки, който има намерение да се занимава с това, да знае, че ще има работа със съда.

Членът на предизборния щаб на Велчев Владимир Дончев каза пред БНТ, че Милен Велчев подчертава политическата идентичност на НДСВ. Той изрази увереност, че със своята сдържаност и управленски опит кандидатът на НДСВ ще успее да се отличи сред останалите в надпреварата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание