София дава от 10 до 20 милиона лева на този, който й вземе боклука

Между 10 и 20 милиона лева може да плати Столичната община на селище, което приеме сметта от София, прогнозира кметът Борисов
2 мар 2006 14:19,
София дава от 10 до 20 милиона лева на този, който й вземе боклука
София е пред нова криза с боклука. Снимка: Булфото
Между 10 и 20 милиона лева може да плати Столичната община за развитие на инфраструктурата и благоустройство на селище, което приеме отпадъците на София да се съхраняват и обработват на негова територия.

Това прогнозира кметът на София Бойко Борисов, след като Столичният общински съвет му даде днес мандат да преговаря с държавни и местни власти за постигане на споразумение и договаряне за извозване и депониране на битовите отпадъци.

До три месеца се изчерпва капацитетът на площадките в Кремиковци и Гара Искър, където временно се съхранява балираният боклук.

Столичният кмет е получил писмо с решение на Общинския съвет в Перник, с което го уведомяват, че не се дава съгласие за достъп на отпадъците на София на територията на Перник.

Съветниците дадоха мандат на кмета и за преговори с дружествата концесионери за почистването, за приемане на нови условия за контрол на дейността им.

Борисов ще настоява за въвеждане на сателитно проследяване на сметосъбиращите машини, както и за промяна на системата на плащане.

Ако фирмите не приемат предложението, се обмисля прекратяване на концесията, предвижда одобреният днес документ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание