Борисов: Площадката в Бобов дол е подходяща

Кметът припомня, че тази площадка е била посочена преди два месеца от президента Георги Първанов
13 авг 2006 16:29,
"След като президентът на България предлага конкретна площадка, аз нямам и не мога да имам причини да смятам, че тя не е подходяща", заявява кметът на София Бойко Борисов, цитиран от пресслужбата на Столична община.
 
Изявлението на кмета е във връзка с протестите в Бобов дол срещу евентуалното извозване на балите с битови отпадъци от София в мините в Бобов дол.
 
 
Борисов припомня, че тази площадка е била посочена преди два месеца от президента Георги Първанов.
 
"Искам също така да напомня на обществото, че на срещата в кабинета на г-н Първанов присъстваха трима министри - Джевдет Чакъров, Румен Овчаров и Асен Гагаузов, и двама области управители - тези на София и Перник. Никой от тях тогава не изрази опасения, че площадката може да не е подходяща", допълва кметът.
 
 
Той посочва, че има пълна готовност извозването на балите към посочената площадка да започне, но се очаква оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС).
 
 
Органът, който трябва да вземе окончателното решение за технологията, чрез която ще се извършва преработката на битовите отпадъци на София, е Столичният общински съвет, заявява Борисов и апелира съветниците да не забравят, че технологията за преработване на отпадъците трябва да съдържа в себе си и възможност за преработка на натрупаните до момента бали.
 
 
Разбирам жителите на Бобов дол, но искам да допълня, че в момента те имат възможността да са първите граждани на България, помогнали на своята столица в един толкова сложен проблем, застрашаващ здравето на почти 2 млн. души, каза още кметът Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание