София затъна в боклуци

Вече седмица препълнени кофи за смет вонят в столицата, а концесионера твърди, че извозва
24 юли 2008 10:16,
95
София затъна в боклуци
Снимка: БГНЕС

Концесионерт по столичната чистота "Новера" твърди, че фирмите за сметосъбиране са възстановили дейността си в централната част на София.

Отстраняването на проблема с боклука ще стане по-бавно, тъй като дейността се извършва само нощно време, за да не се предизвикват задръствания, заявяват от "Новера".

Близо седмица кофите за смет в столицата са препълнени, а пространството около тях е затънало в боклуци.

Като причина за поредния хаос със столичния боклук, от концесионера посочват липсата на работници, които напуснали фирмата, за да работят в строителството, където предлагали по-добро заплащане.

Сега са наели нови хора и се надяват най-късно до събота-неделя да бъде приключено сметоизвозването в централната част на София.

Днес боклуците влизат и в дневния ред на столичните общинари.

Кметът Борисов ще представи поредния доклад  за временното и трайно третиране на битовите отпадъци на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
алекс преди 15 години
Ти си милионер колкото колкото Доган е протестантин . Яж си там лещата и не се прави на интересен.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Моля? Да чистя? Аз за какво плащам данъци? Това не е моя работа - плащам си за услугата и друг има задължението да го направи. Да спрат данъците и тогава някой да ми казва аз да чистя.И не, не ме е срам, защото аз не съм избирал *** за кмет, нито съм подкрепил общински съветници от която и да било мафиотска структура, и т.н.
12
0
 
0
 
! Отговори
Петков преди 15 години
Минетке, аз съм милионер с еднократна печалба от тотото и месечен пакет от приходи многократно надвишаващ заветните 2000лв. Ако обичаш недей да палиш фитила на хората, особено по просташки теми от типа София-Несофия. По въпроса за гостите, нали се сещаш, че ако някой ми се изходи в *** и не си пусне водата, ще го поканя пак някой ден по средата на куковото лято. Виновни са не софиянци, столичани или гости, виновен е Бойко (и Костов разбира се), ето какво може да направи един управник с един град, представете си мащабите на пораженията, когато поеме държавата. ГЕРБ???
11
0
 
0
 
! Отговори
rat преди 15 години
Ама какво ме интересува заплатата на работниците...нали шефовете са им сключили договор за извършване на дейнст?! като не я извършват да си понесат неустойките...като се има предвид че уж с едномесечен срок е молбата за напускане значи са знаели преди това!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Къде са ЧИЧОТО и БАЩАТА да се изкажат компетентно по въпроса
9
0
 
0
 
! Отговори
uko преди 15 години
Искам и аз 2000лв...абе и на 1000 съм навит, кажи какво работиш. Иначе коментарът ти цепи мрака ;)
8
0
 
0
 
! Отговори
Маринета преди 15 години
Предлагам всички софиянци,вместо през уикенда да се чудите какво колче да си наврете в г*зовете,да запретнете ръкави и докато нас-провинциалистите ни няма,да почистите и изринете всичката мръсотия от града.Не ви ли е неудобно да живеете в тази ***.Никога не сте не приемали за равни,били сме ви на гости и т.н.и в такъв случай,като добри домакини,трябва да си чистите свинарника.Няма ние-гостите,да ви го чистим.Аз си заминавам и мислете му,ако като се върна,заваря такова чудо.Не ви ли е срам,бе-големите европейци,а не си чистят мизериите.Никакво ходене по морето и никакви чекнения на Банско,докато не блесне София.Не стига,че като дойдете на морето,след вас е потоп и си чистим ние-съвестните граждани-провинциалисти,ами сега и трябва да живеем във вашия свинарник.Марш навън с метлите и лопатите.Да оближете улиците-ясна ли съм?!И понеже знам,че ще вземете да ме гоните от Сф,след това ми изказване,веднага ще ви кажа,че не мърдам от тук.Докато взимам 2000 лева заплатка,не мърдам.А вие още ли кибичите по местата си,а не се организиранете за събота и неделя кой в кой район ще действа? Аз съм в "Дървеница"-имайте го предвид,за да неблегнете там с хигиената най-много.....
7
0
 
0
 
! Отговори
uko преди 15 години
В моя квартал кофите са претъпкани от няколко ден, а около тях е просто ужас!!!!! Да почнат да дават по-добри пари на работниците, аз си плащам данъка, нали?!?
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма страшно Нали има готини мацки на всеки ъгъл готови на всичко за пари
5
0
 
0
 
! Отговори
x преди 15 години
Za potop mojehme da mislim,no za segashnoto polojenie na Sofia-ne.Elate i vijte Istanbul.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Малее Бат Бойко с един *** не може да се оправи вече втори мандат а се готви държава да управлява. Малеее кво ни чака от догодина ..
3
0
 
0
 
! Отговори
Един софиянец преди 15 години
Когато избираш *** за кмет е нормално да затънеш сред тях !
2
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
Добре де, супергеройко защо го построи този завод за ***, след като няма кой да извози до там отпадацъте? Какво? Не е построен заводът още ли? Е, че то ако е обещал и не го е построил значи...в София има само уФсе.А иначе Костов с откраднатите пари плаща на ромите да бягат и да не чистят. Той е виновен!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
scum преди 15 години
... да видим дали ще изчистят до събота :-)