Пускат нощен автобус 94 в София

Засега линията е експериментална
29 сеп 2008 13:02,
25
Пускат нощен автобус 94 в София
Снимка: Булфото

Да бъде пусната експериментално нощна линия на автобус 94 в столицата. Около тази идея се обединиха столични общински съветници и представители на младежки организации по време на кръгла маса на тема „Организиране и въвеждане на денонощен градски транспорт в София“.

Решено беше на заседанието на транспортната комисия на Столичната община в сряда да бъде предоставена справка колко би струвало пускането на линията за времето от полунощ до 5 часа сутринта.

Председателят на комисията по транспорт в Столичния общински съвет Радослав Тошев предложи и вариант за пускане на нощни линии на маршрутните таксита. За целта е възможно да се обяви конкурс за изпълнители за срок от около 8 месеца.

Според директора на Столичната компания за градски транспорт Николай Костов 5 нощни курса на един автобус биха стрували около 300 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нито студентите са това което трябва да бъдет, нито "софиянци". Всичките са кореняци и все 3-4 поколение! Слезте на земята столичани, цяла България работи за вас!!! Който не недоволен, градове България достатъчно, че и по хубави и чисти.
23
1
 
0
 
! Отговори
mackata преди 15 години
eto tova e novina mnogo qko pisna mi ot tezi bak6i6i
22
1
 
0
 
! Отговори
Doktora преди 15 години
Ее,това е много добре,сега ако нямаме пари за да пиеме в кръчма-както си имаме карти-ще пиеме по цяла нощ в автобуса!!! :)
21
1
 
0
 
! Отговори
Orliin преди 15 години
Аз съм студент и живея в Студентски град. Доста пъти съм се прибирал пеша от центъра, защото няма с какво друго.. Трябва да има автобуси и за другите квартали, но това е само експериментално, да пробват как върви. А в Студентски живеят най-много млади хора и там има по-голям шанс да тръгнат нещата.Не е нужно да има по 5 курса на големи автобуси. В наше село в ненатоварените часове пускат съвсем малки автобусчета, за по десетина човека, които едва ли ще излязат 300 лева на вечер. Също, има си кондуктори, които продават билетите направо в автобуса и контролите много много по-рядко намират някой без билет. В софия си пътувам гратис, просто за да се надсмивам над системата на ГТ. Пак да се върна на село - имаме си нощни превози до крайните квартали и няма проблеми с пияниците и дрогираните - културно си повръщат без да пречат на другите :)Пожелавам успех на пътуващите, аз отдавна вече ползвам велосипед - да, и нощем
20
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ама гергано, като можеш, спи на центъра, и това е решение. Няма да коментирам навиците ти около спането в чужди бърлоги, но никой друг квартал не ползва градски транспорт нощем и лично съм имал проблеми, когато не съм разполагал с кола по този повод. Мразя да се возя при бакшиши и предпочитам СКГТ пред тях, но с какво студентски град е повече от квартали, като Младост, Дружба, Люлин, Надежда?? От другата страна водачите на 94 ще си имат сериозни проблеми нощем, както казах, и не си струва обществото / общински съвет да ги наказва с нощни курсове. От една страна се кара по-приятно нощем, заради липса на трафик, но от друга - никой не гарантира безопасността на водачите и возилата, също и хигиената на автобусите, когато ти/твои приятели/-лки се напиете и започнете да чупите, повръщате в колите, ядосвате / биете водачите под въздействие на упойките, които вземате! Денем такива неща е по-малко вероятно да се случат, имайки впредвид, че хората се напиват в тъмните часове на деня, по мои наблюдения.
19
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Че ми станеш един вишист майка плаче! Имам земане-даване със студенти в работата и 10% стават за нещо, другите сте ***! Като искаш стани началник - има да береш ядове!
18
1
 
0
 
! Отговори
Студент преди 15 години
Отдавна студентските кръчми и дискотеки не се пълнят само от студенти, а и от хора, живеещи нейде из София... Няма ли и за вас да е удобно да можете да се приберете след запой у вас? И да не давате 15-20 лв за такси? Писанало ми е да прескачам и заобикалям стотици коли наспрели покрай дискотеките за да могат 'шопските бейове' да пооплакнат окото със студентки! А на всичкото отгоре, пият квото пият, и после по колите и се прибират. И после защо ставали катастрафи, защо карате пияни и т.н....П.П. За всяко правило си има изключения, не слагам общ знаменател нито на всички кореняци софиянци, нито на студентите. Айде лек ви ден!
17
1
 
0
 
! Отговори
До императора преди 15 години
Добре че сте вие дето идвате на хергелета от прованса да ни ставате началници, че без вас закъде сме ние шопите. Нали сте "висшисти", а ние с основно образование...Хахахаха.
16
1
 
0
 
! Отговори
Imperatora преди 15 години
Ние идваме тук за да станем вишисти,а вие *** шопи дето тука ни плюете ви е яд,че живеете при мама и тати до 30 години и не може гадже даже да си доведете да го е*ете.А ние хем си живеем живота и ходим едновременно с това обикаляме кръчмите,хем след време ще сме ви началници!!!
15
1
 
0
 
! Отговори
PLUX преди 15 години
KATO IDEQ E DOBRE , NO 6TE GO NAPULNQT S URINA I POVURNQ ZA NULA VREME PIQNITE SOFIISKI SELQCI
14
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нека тия линии се движат извънредно, като заплащането на возещите е на 100%. т.е. да не важат месечните карти за тях, както и да се закупува билетче от шофьора (едва ли ще има наплив от групи да се возят през нощите) - така ще се избегне нередовността на пътниците и ще има събираемост на средствата, поне да не са губещи превозвачите...
13
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А на лекции и упражнения как ходите като до 4-5 сте по кръчмите,а? Не на мене тия - искате да измате транспорт, за да може като свърши оргията под прозорците ми в Центъра да си идете в Ст. град и да поспите. Студенти били, пияна ***!
12
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Идеята за нощен транспорт е добра, но да се обхванат всички по-ключови линии и квартали. Навсякъде в цивилизования свят има денонощно транспорт. Защото ако аз имам кола или винаги мога да си позволя такси, много хора не могат.
11
1
 
0
 
! Отговори
Vuicho Vanio преди 15 години
Кога ли ще влезем в 20-ти век, та най-после да излезем от него?
10
1
 
0
 
! Отговори
gergana преди 15 години
I shtom selqnchetata nqmame pravo da se vozim po avtobusite vecher, zashtoto sme bedni, zashto togava vie, sofiancite se vozite po tqh, sled kato se biete v gyrdite, che ste tolkova bogati. I da - kato studenti imame pravo da obikalqme Sofiq. Ne sme zatvoreni kato jivotni v Studentski grad. S tiq 10-15 lv, koito shte dam za taksi, moga da se hranq nqkolko dni. I da ne sa na chas tiq avtobusi, dori na chas i polovina da sa, no da mojem da se pribirame svobodno po vsqko vreme, a ne da si gledame chasovnicite i da treperim dali shte si hvanem navreme avtobusa ili shte trqbva da se natresem da spim na nqkoi, koito jivee v centralnata chast.
9
1
 
0
 
! Отговори
Amorph преди 15 години
Има начини, като няма толкова голям наплив от хора и зор за бързане, ще се качват всички от предната врата и ще си купуват билет или ще показват картите си на водача.Независимо дали го дупчат после или не СКГТ печели.Има начин да се пуснат и определено малко автобуси, НО да са полезни.Всеки има право да отиде на гости и да си тръгне през нощта, какво значение има дали има или няма пари !? Проблема е ЗАЩО се угажда на селянчетата и защо само *** и селяните имат права и угодии в 'столицата'.Аз съм софиянец и си плащам данъка тук, от 4 поколения съм тук, защо АЗ да не мога да се прибера вечерта към квартал Надежда !
8
1
 
0
 
! Отговори
Ned преди 15 години
Чист популизъм на НДСВ, за да вземат гласове от пияните животни, дето уж са студенти!
7
1
 
0
 
! Отговори
Nedovolen преди 15 години
И к'во сега, заради рахатлъка на 20 пияни скота през ноща, ще лашкат рейс! майката, това ли беше драмата на София - да пуснем рейс да прибира пияната *** от Стунедтски град! Предизборния популизъм на НДСВ нема край!
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...продължение от номер 4: Шофьорите към Малашевци/Земляне не заслужават такова наказание! Освен това на всички е ясно, че нощем никой пиян/дрогиран студент (това им е основното състояние) няма да тръгне да дупчи билет! Зарежете тази инициатива, достатъчно е на загуба СКГТ!
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Студенти без собствени моторни превозни средства и без пари за такси, както спомена номер 1 нямат работа нощем по центъра! Не е нормално за най-изпадналата алкохолизирана част от София да се отпускат средства за нощното им извозване. Това ще докара беди за водачите. Представете си какви хора обикалят улиците нощем - пияни студенти на групи от по 5-10 човека. Шофьорите