По навик. Сървърът на КАТ пак се скапа

Преустановено е приемането и издаването на шофьорски книжки
16 дек 2008 12:31,
14
По навик. Сървърът на КАТ пак се скапа
Снимка: Булфото

Отново проблеми в централния сървър затрудняват работата на столичния КАТ, съобщиха от МВР.

Преустановено е приемането и издаването на документи за правоуправление на моторни превозни средства.

В началото на декември, в три поредни дни, гишетата на КАТ пак бяха хлопнали кепенци, отново заради блокирал сървър.

Подобен проблем блокира работата на КАТ и в началото на септември, когато заради спиране на тока електронната система на КАТ отказа и два дни стотици хора висяха пред гишетата с надеждата проблемът да бъде решен бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Виновна преди 15 години
е световната икономическа криза!
12
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Нещата, които казвам са верни, но са подкрепени на най-високо държавно ниво. Факт е че дори патентното отказва производство по заявки за патент, след като ги държи да отлежат 10 години. Патентното не противопоставя нещо, което е известно от по-рано, а казва, че не разбира претенциите. Дори се случи по друга заявка да не разбират претенциите за метод за специално използване на вече патентовано устройство в българското патентно ведомство!!!След като се неглижират патентни процедури, нищо че вече сме част от европейското патентно ведомство, на какво ще ме направят, ако се обърна към медиите? Остава да стискам палци да се смени управлението в България.... и някой да подхване мафията.
11
0
 
0
 
! Отговори
Z преди 15 години
До Х : ако това, което казваш е истина, постарай се то да стигне до останалите електронни медии, телевизии, и по-специално техните редактори.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
:)
9
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Синхронизацията на базите от данни е онова, което събира всички данни по места и ги вкарва в централния сървър, който рухва и обратно радпространява по места информация от централния сървър. Така синхронизацията на бази от данни е основа на всички държавни системи. Лошото е, че не използват вградената система за репликация на Оракъл, който твърдят, че ползват, а по-съвършенна, но крадена българска технология, която се характеризира с голяма устойчивост при непълни и грешни данни.
8
0
 
0
 
! Отговори
Y преди 15 години
Ко кайш бе пич - дай по-подробно, че нещо не схващам, кой открадна каква система, каква синхронизация
7
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
На сървъра трябва да се бае. Вероятно трябва да му се прошепне нещо, че да влезе в правия път. Лошото е, че момченцата не знаят какво да прошепнат. Няма и как да знаят - не го пише в книжките, защото откраднаха системата преди да се напишат книжките и изгониха архитекта на системата след алфа тест, за да не му платят. После един и същ софтуер за синхронизация на бази от данни го сложиха в цялата държавна администрация, в НАП, на всякъде където има държавен регистър има нужда и от синхронизация на бази от данни. Блокажа на сървърите на КАТ показва, че се прави нов опит за кражба този път в областта на документите за самоличност /шофьорските книжки/. Те ще са защитени с крадена технология, на която българското патентно след 10 години отказа патент, защото "не разбирало претенциите". След като държавата е решила да прави документи за самоличност с крадена защита на автентичност, защо да не окраде от същото място и технология за синхронизация на бази от данни. Всъщност първите проблеми в КАТ бяха 1998, когато се проведе акция "комар" заради тотално смазани бази от данни породи защита на софтуер в периода 1995-1996, когато по същата причина рухнаха почти всички български банки. Следващото смазване беше 2006 - година след приключване на алфа теста на синхронизацията, явно са решили, че могат да я пробват при клиент, заради което беше уволнен шефа на КАТ, а сина му беше забъркан в "подправяне" на данни за регистрацията. КАТ е само върха на айсберга, май месец 2008 в АЕЦ беше внедрена система за дозиметричен контрол на персонала, работеща с два модула, ползващи същата крадена синхронизация. Да не говорим за управлението на кризи от Емел Етем, където същата синхронизация се използва и за пренос на аудио и видео през нестабилни канали, защото принципно технологията е отказоустойчива, но не и когато е крадена и модифицирана от некадърници.
6
0
 
0
 
! Отговори
На Спиро майка му преди 15 години
Спиро, грозен, гърбав, пъпчив *** от някоя махала до София, дето още се вози на каруца и гледа как минават покрай него едни неща, дето им се вика коли. И плюе, щото няма канализация, не може да си плати тока, а колите му пречат да иде до вилата с колелото да си полее доматите и да прекопае пипера...я не храни така хората, че току виж си се посрал от завист...да те питам ти какво караш? Астра от 91-ва година ли? О, забравих, виждал съм те с талига с две мършави магарета. Айде у лево, тъпигьоз комплексиран.
5
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 15 години
Нормално е държавна поръчка да е изпълнена така изрядно и за толкова малко пари. Някоя фирма Мики Маус е направила ИС на КАТ гушнала е 5 000 000 лева и се е скрила. Пример: Гафа с детските градини :)
4
0
 
0
 
! Отговори
i tvojta majka ..... преди 15 години
1. Ne karam moskvitch2. Ne karam i golf3. Ni naj malko ne spadam v grafata selski curvul.4. Hodi se grumni nqkude
3
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Акта ми изтече преди 20 дена, но за мое нещастие съвпадна с изтичането на книжката ми и вече 20-ти ден не мога да си извадя нова. Кой ще ми плати щетите че не карам тия 20 дни. Глобата можаха да ме накарат да я платя .... 200 лв но няма кой да ми издаде книжка ...... ***.... гърбави"Хайде стига ревал бе, един селски *** по-малко по пътищата на София. В родното село сигурно всеки ден на кола си се возил, хайдеее маааму. Всяка втроа трошка по софийските улици с някаква селска регистрация. Не стига, че тук се довлякоха един милион селяни, ами пристигнаха с голфовете и москвичите. Аман вече ...
2
0
 
0
 
! Отговори
besen преди 15 години
Акта ми изтече преди 20 дена, но за мое нещастие съвпадна с изтичането на книжката ми и вече 20-ти ден не мога да си извадя нова. Кой ще ми плати щетите че не карам тия 20 дни. Глобата можаха да ме накарат да я платя .... 200 лв но няма кой да ми издаде книжка ...... ***.... гърбави
1
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Събраха милиони от смяната на номерата, купиха няколко А8 да возят пикаещия във фонтани и свитата му, а сега "не им работел сървъра, ама нямали пари за нов"