ДСБ: Паяци да щъкат денонощно из София

КАТ е абдикирал от задълженията си, а и си затваря очите за "мутрите", твърдят тъмносините
23 мар 2009 07:01,
35
ДСБ: Паяци да щъкат денонощно из София
Снимка: БГНЕС

„Паркинги и гаражи” да започнат да работят денонощно в столицата, 7 дни в седмицата, предлагат общинските съветници от ДСБ.

Според тях единствено по този начин може да се реши проблемът с незаконното паркиране в София.

Тъмносините общинари смятат, че КАТ е абдикирал от задълженията си, а полицаите непрекъснато си затварят очите за нарушенията на „мутрите”.

От ДСБ предлагат да има промяна в наредбата за организация на движението, според която броят на местата "служебен абонамент" да бъде ограничен до 10% от паркоместата в "синя зона".

"Има улици, където броят на местата "служебен абонамент" е 40-50 процента от общия брой на местата“, каза Вили Лилков.

Общинските съветници на Костов са решили още да предложат промени в наредбата,  която регламентира т.нар „преференциално паркиране”.

Сега живеещите в „Синя зона” плащат по 70 лева годишна такса, срещу която могат да паркират само на две пресечки от мястото, където е домът им.

„В стремежа си да печели много пари, фирма „Паркинги и гаражи” увеличи дотам броя на местата със служебен абонамент, че на улици като „Узунджовска” или „Уилям Гладстон”, броят им вече е около 40-50% от общия брой на паркоместата“, допълни Лилков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
1 Айде спри с мелодрамите и популизма. Не съм чул досега да има случай на бутната майка, понеже вървяла на платното вместо на тротоар. И майки с деца вечерно време няма или поне не е необходимо да има, така че хич не ми излизай с номера как и по нощите примерно не трябва никъде да се спира
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Съвсем нормално е да се санкционират нарушителите, а колите им, дето задръстват тротоарите и принуждават майки с колички да карат по трамвайните релси да се вдигат от паяците. Ако колата е голяма и паякът не може да я вдигне, да я нарежат на 2-3 парчета и тогава да я вдигнат. Защо заради колата на някакъв дебелосерко трябва да се излага на риск живота на десетки деца и жени?
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
В София няма безработица.Високи заплати.Всичко което се появи хубаво или лошо първо в София после в останалите градове.Плачете софиянци.
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Тия пак не са си пили лекарствата... Мен да ме питат дали си вършат работата от КАТ! Знам всички процедури, защото все мен ме вдигат и наистина няма нито един джип или кола над 10 000 лева на наказателните паркинги! За места за паркиране ама въобще да не говориме!Аз само заради колата си (ПОЛО) трябва да работя да ги изхранвам тия! Малко се наядоха с тия паяци "Паркинги и гаражи" , да не приказваме, че е обществена тайна, че това е партийна касичка на всички ВЛАСТИМАЩИ умственообременени!
10
0
 
1
 
! Отговори
ji преди 15 години
ох ами то и от коментари няма нужда.това е,млади хора сме а ни е...т яко.няма ли кой да им стрши главата,българиьо не си същата,горката държава,говорим си а никой нищо.работим за 600-800лв. а те за милиони плаче ми се
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ей не им стигнаха на тия алчни изедници, ама избори идват трябва много кеш
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
нещо май сте се объркали. с такива радикални идеи според Вас колко гласа ще спечелите? нали не мислите че избирателите ще хукнат да ви подкрепят.....
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
6 именно, и не виждам защо трябва да ме санкционират за спиране там дори когато центърът не е натоварен и няма никакъв проблем да си спреш. Ей така, да има повечко терор над нас обокновените хора, че сега е малко?А и паяците по принцип са незаконни, освен когато вдигат пречещи на движението коли. Така че ако ще говирим за мутри, то паяците са едно от най-мутраджийските изпълнения.
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Това за КАТ е вярно, те бягат тотално от отговорност в момента. При нас има разни разпадажи се автомобили, зарязани на улицата вече от години. Звънях на КАТ да им сигнализирам да си ги занесат за скрап или да санкционират собствениците - не било тяхна работа, да съм се обадил на паркинги и гаражи. Те пък от своя страна "не влизали из уличките".А с тези сини зони стана егати подигравката. Места, които винаги са били места за паркиране (е, айде не винаги, че си знаем какво беше преди 10 години, но до кажем последните години) и сега сложиха по един знак и готово - общината осигурила още 20 паркоместа. Но на нас пък ни изглежда като, че общината отне 20 места.Тегава е работата и все по-често го казвам откровено - в София вече си е гадно да се живее. Ще се постарая да освободя моито места и да си построя къщата до София, по-встрани от малоумието и навалицата.
5
0
 
1
 
! Отговори
gandoni преди 15 години
А аз пък , вече имам чувството , че денонощно ми щъкат пучи въшки из космаците и фъндаците от тия корумпирани партии , за които много добре видяхме до какво докараха българския народ.... - БЯХА и СЕГА са на власт , но спокойно пречислявам към сърбежа от *** и мутринската партия на Б.Б ...
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ами супер, нека не се управлява. Политик и морал са 2 несъвместими неща, така че който иска повече контрол, той е още по-опасен.
3
0
 
1
 
! Отговори
liktor преди 15 години
Ако не бяха съветниците от ДСБ и СДС не знам какви още поразии можеше да има в София ....Кмета идва сутрин за 15 минути ,после отива да играе футбол, а следобед въобще не се появява.Така столица не се управлява....
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Хех, от ДСБ май са решили да стават най-комунистическата партия в БГ. Доста червени бабички може да привлекат, макар че и обикновените *** няма да липсват.
1
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
мутренско возило, катаджиите изчезват.А ако ги има, това е да за да го охраняват.Защото България е вече 100% мутренска държава.Управлявана 65 години от червената мафия.