Скандал! Губят се следите на бебета, изоставени в "Шейново"

Липсват документи за настаняването в домове на децата, изоставени от техните майки след раждането
26 мар 2009 22:00,
29
Скандал! Губят се следите на бебета, изоставени в "Шейново"
Снимка: Булфото

Новото ръководство на АГ болница "Шейново" е установило пропуски на предишното ръководство при воденето на документацията за децата в риск (юридическата формулировка за бебета, изоставени от техните майки веднага след раждането – б.р.).

Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

В писмо до съвета изпълнителният директор на болницата Иван Костов сигнализира, че при приемането от старото ръководство на документацията за децата в риск се е установило, че има пропуски при воденето й, допълни Иванов.

Според документа, за тази дейност тогава са отговаряли юрисконсултът на болницата Йова Петрова и одиторът по качеството Валентина Дичкова.

Според писмото двете не са представили документи за настаняването на децата, освен една заповед за настаняването на едно дете.

Изискването е тази информация да се съхранява пет години.

Новото ръководство е изпратило нотариална покана до Петрова, в което се иска да предостави документите за децата в риск за периода от 1 януари 2003 година до 8 август 2008 година, но тя не е предоставила нищо.

Изпълнителният директор на болницата е поискал проверка от прокуратурата относно съставянето на актове за раждане на децата в риск, съобщи още Иванов.

От началото на 2009 година до днес в АГ "Шейново" са оставени за осиновяване пет деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПОДИГРАВКА С ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ В БЪСГАРИЯ
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Каварна в АГО -то пари искат ЯКО д-р ЧАЛЪКОВ и ТАНЧЕТО -акушерката
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пък може да са писани тези деца като родени от други майки,родили мъртви бебета,абортирали или изобщо незабраменяли. Не се знае ,но да се губят следи,има пари за това .
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да не ви казвам в кава рна в АГО -го кви са *** Д-р чалъков и Танчето- АКУШЕРКАТА
4
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 15 години
Исак&Соломон Паси отдавна са само на бебешко, а И$П баща, по настояване на лекарите е на ембриони в бебешка кръв. Те могат да си позволят такова нещо. Премълчаването му е посегателство върху еврейската им гордост и ще се преследва като антисемитизъм
3
0
 
0
 
! Отговори
Съмнителен преди 15 години
Най вероятно да са ги използвали за органи на някой милионери.И ако е така на тази г-жа да се дарят всичките и органи на силно нуждаещи се.Така може може да послужи за нещо.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Естествено,че са продавани,как мислите бачкат такива канали .
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако са ги продавали - както си мисля, печалбите са били доста големи! - А за такова престъпление не мога да се сетя за достатъчно тежко наказание..