Правят кръгово движение на Лъвов мост

Предстои реконструкция и на подлеза до НДК
23 юли 2009 15:35,
17
Правят кръгово движение на Лъвов мост
Снимка: Булфото

 

Организацията на движението при "Лъвов мост" ще бъде решена с изграждането на кръгово движение до моста, съобщи главният архитект на София Петър Диков.

Това ще стане при реконструкцията на булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Сливница" в района на моста и изграждането на втория лъч на софийското метро в участъка.

Работата по проекта ще започне през септември, като в началото ще бъде изместена минаващата в участъка инженерна инфраструктура.

След завършването на строителството в рамките на две години, в участъка на моста ще се движат само трамваи, а трамвайната спирка ще бъде изместена на самия мост.

Булевард "Сливница" ще минава от двете страни на моста под нивото на бул. "Княгиня Мария Луиза".

Предстои реконструкция на подлеза до НДК, тъй като там ще е единият изход за метростанцията от втория лъч на метрото, каза още Диков.

От подлеза ще бъдат премахнати всички магазини, които имат статут на временни обекти.
 

Вижте още 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Краси Димчев преди 14 години
Всичко е добре , когато се прави! но какво ще стане когато придойде реката? роден съм тук и съм я виждал много пъти пълна до горе \владайска река\ Как така бул. Сливница ще слезне под моста? А който не може да плува? Някой май не е от София??? :(
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Нашият" кмет вие го избрахте за Ваш Премиер, така че вече АБСОЛЮТНО НИЩО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ НАПРАВИ В СОФИЯ. Заповядайте! Продължавайте да идвате в столицата да се ръгате и бутате по кръстовищата!
14
0
 
0
 
! Отговори
Кънев преди 14 години
По всички големи градове в европа няма задръствания защото няма много светофари. Отделно там шофьорите са в пъти по-толерантни и спокойни. Няма го вечното засичане, набутване и всякакви опити да минеш пред другите по забранен начин. Има много булеварди, който се преливат в другите с кръгови. Това спестява много време. А тука че като завали стават много катастрофи по кръговите си е защото толкова можем да караме Българите. Реално не ни е нужна книжка, защото никой не спазва правилата за движение.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вашия кмет като иска да отпушва трафик да направи целия Център пешеходна зона както в големите европейски градове, като преди това построи паркинги, а който толкова държи да се вози с кола в Центъра да си плаща някаква такса - само това е начина да ви се намали трафика.
12
0
 
0
 
! Отговори
FORI преди 14 години
Ami idejata e tapa no kato trjbva da se opravdavat sredstva taka se praviiii !!Otnosno mislovnata deinos na arhitekta mu preporachvam da misli za otpushvane na trafika v SOFIJA a ne za zapushvane Arhitekti -smeshnici Podobre da go behte dali proekta na Kristo toi shteshe da vi dade po izobretatelna ideja kak da vi opakova arhitekskite kantorki !!!
11
0
 
0
 
! Отговори
somebody преди 14 години
Разбира се, че сега ще правим кръгово на Лъвов мост, нали миналото лято не правихме бул. Сливница... На час по лъжичка и то по няколко пъти... Нямам думи просто!
10
0
 
0
 
! Отговори
anim преди 14 години
до Магданосааана кривата ракета космосът и пречи.Колкото до новите улуци, просто няма къде да се построят.
9
0
 
0
 
! Отговори
Магданосааа преди 14 години
Да бе, не само, че няма да намалеят задръстванията, а ще се увеличат катастрофите, всеки който е минавал я през 4-ти км., я през Руски паметник знае, за какво става дума, а като росне дъждец и става лудница. Нови улици му е майката, за да има алтернативни маршрути.
8
0
 
0
 
! Отговори
Аз до 7 преди 14 години
Не смятам, че е редно да се местим в такава степен в Природата
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мисля, че е крайно време да разкарат това нещо наречено "река", което минава през София, а как смърди и е пълно с *** не е истина...
6
0
 
0
 
! Отговори
Pfffff преди 14 години
VIVA BOJKO, she se setiat ......
5
0
 
0
 
! Отговори
do:1 преди 14 години
мдам, така ще можем да се гушкаме с *** дето си правят битак в коритото :):):) кръсутъ :)
4
0
 
0
 
! Отговори
Номер 1 преди 14 години
ми що не те в Париж всяко лято си сипват пясък около Сена и си прават плажчета
3
0
 
0
 
! Отговори
5143 преди 14 години
когато гласувахте за белоградчик, подкрепихте ли и река перловец за най-красива в целия сват? ето това е истинското чудо.
2
0
 
0
 
! Отговори
ТЕДИНКА преди 14 години
Честито ви още две години задръствания. А нашия кмет като е заеб.ал улиците и не прави нищо, няма да имаме задръствания.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да не забравят да насипят пясък по канала на сливница..искаме плаж в София