Топлофикация - София отново общинска

Кабинетът прие решение за прехвърляне на акциите на Столична община
22
Топлофикация - София отново общинска
Снимка: БГНЕС

Кабинетът прие решение за даване на съгласие за безвъзмездно прехвърляне в полза на Столичната община на притежаваните от държавата акции от капитала на "Топлофикация София" ЕАД, съобщиха от правителствената пресслужба.

Причините за решението са свързани с това, че дружеството е създадено като общинско предприятие и основната му дейност е топлоснабдяването на населението на столицата.

Освен това инфраструктурата на "Топлофикация София" ЕАД е част от инженерната инфраструктура на столицата.

Така от Министерски съвет предлагат акциите на "Топлофикация София" да бъдат прехвърлени с всички активи и пасиви на дружеството след приемане на съответното решение от Столичния общински съвет.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че в средата на април председателят на Столичния общински съвет (СОС) Андрей Иванов обяви, че до края на годината ще стане ясно дали "Топлофикация-София" ще бъде върната на Столичната община.

"Топлофикация-София" е дружество, което принадлежи на София и на гражданите й и съвсем нормално е то да се стопанисва от общината.

Спомняте си, че то ни беше взето насила по време на предишното правителство“, посочи тогава Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
гр.дело N:XXL преди 13 години
Прехвърляйте я където си искате.Нежелая да ползвам качествените услуги нито АД, нито на ЕАД.Това е единственото дружество ,което те кредитира без да желаеш.Фалита е неизбежен.Въпроса е с колко?
20
0
 
3
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Абе, бойко.........Колко си делнахте с офчаров, софянски, вальо и др. ***?!С какви отличия си одостоен драги бойко, от рускатра страна, за да предадеш "родината" си?! Защо споменатите по-горе имена не са в пандиза? Или те държат с "нещо"?!Отговаряй мутро.........
19
0
 
2
 
! Отговори
Вихрен преди 13 години
Топлофикация е пред фалит, затова оказва насилие върху абонатите си.Никой не може да ви зъдължи да бъдете абонати на топлофикация, това е противоконститционно.Нямате пари да плащате ужасяващи сметки, решавате и се отказвате. ДРУГОТО Е ТЕРОР, НАСИЛИЕ !Вие може да се отоплявате с радиатор на газ, със слънчеви батерии, това е ваш избор.След като топломерите ви са с показател НУЛА иНЕ ПОЛЗВАТЕ ТОПЛА ВОДА, ползвате бойлер, нямате открита сградна инсталация,никой не може да ви задължава да бъдете абонат на топлофикация. Няма такъв закон. В момента действа някаква нормативна наредба, но и тя е спорна . КОГАТО НЕ СИ ПЛАТИТЕ ТОКА един ден след крайния срок, идват техници и ви го пресъсват докато внесета таксата.НЯКОЙ КОЙТО НЕ СИ ЕПЛАЩАЛ ПАРНОТО случайно да е споделил че са му го изключили от топлофикация?Ха сега де?В държавата има закони и всеки трябва да си знае правата.ТОПЛОФИКАЦИЯ ИЗНУДВА ГРАЖДАНИТЕ !ТОПЛОФИКАЦИЯ Е В УЖАС ОТ ТОВА, ЧЕ ГРАЖДАНИТЕ НАМИРАТ ДРУГИ АЛТЕРНАТИВНИ РЕШЕНИЯ ЗА ОТОПЛЕНИЕ.ДА ПОМАГНЕМ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ДА ФАЛИРА ! Това трябва да се случи с всеки монополист!ЗАКОН ЗА ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА РАЗБОЙНИЦИТЕ Утвърден с указ N: 721 от 07.12.1922 г. и обнародван в Държавен вестник , брой 205 от 12 декември 1922 г. Чл. 1. Разбойник се счита онзи, който по навик или занаят сам или с други лица извършва грабеж, насилие или убийство с цел за ограбване. Чл. 2. Изтреблението на разбойниците в околията, дето са се появили, се възлага на полицията, жандармерията и войската. Ако тази сила е недостатъчна за изтребление на разбойниците, околийският началник може да образува потери, с които да ги преследва.
18
0
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
""Топлофикация-София" е дружество, което принадлежи на София и на гражданите й"Не, Топлофикация се държи с гражданите, все едно те са нейна собственост. Като крепостни.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако си направиш труда да прочетеш Закона за енергетиката и наредбите по чл.125 от него ще ти се изясни защо ти искат такива пари. Топлофикация разчита на непознаването на законите от страна на потребителите. Затова и работи като рекетьор! Сметките на всички могат да са няколко пъти по-ниски дори при сегашната система, но само при условие, че Топлофикация работи ЗАКОНОСЪОБРАЗНО.А дотогава - ВСЯКА ПЛАТЕНА СТОТИНКА Е ПОГРЕШНА!
16
0
 
6
 
! Отговори
Mirko преди 13 години
ЕВРИКА, ""Топлофикация-София" е дружество, което принадлежи на София и на гражданите й и съвсем нормално е то да се стопанисва от общината."НАЙ-НАКРАЯ НЯКОЙ ПОЛИТИК ДА ГО КАЖЕ НА ГЛАС. ЗАЩО ДАДОХТЕ ВиК -то ? ЗАРАДИ КОРУПЦИЯ И РУШВЕТИ. ЗАЩО ДАДОХТЕ ЕРП-тата, ЗАРАДИ КОРУПЦИЯ И ИНТЕРЕСИ. ИМА ДЕЙНОСТИ В ДЪРЖАВАТА, КОИТО СА СЪС СОЦИАЛНА И ОБЩЕСТВЕНА ЗНАЧИМОСТ. ТЕ НЕ МОГАТ ДА ФУНКЦИОНИРАТ НА ПАЗАРЕН ПРИНЦИП. ТЕ ИМАТ МНОГО ПОВЕЧЕ СОЦИАЛНА ФУНКЦИЯ. НЕ МОЖЕ ОТ ВСИЧКО ДА СЕ ТЪРСИ ПЕЧАЛБА, ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ!
15
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 13 години
Единственият изход е Топлофикация да бъде оставена да фалира и хората да бъдат освободени от робството на монополиста!
14
1
 
3
 
! Отговори
r.b. преди 13 години
Sega trqbva i energoto da stane ob6tinsko. Stiga ve4e edni da vzemat milioni a drugi da se 4udqt kak da si pla6tat smetkite. Bravo na pravitelstvoto.
13
0
 
15
 
! Отговори
77777 преди 13 години
Цикълът отново се завъртя - като общинска собственост Топлофикация София, отива към фалит, акциите й се прехвърлят на държавата и след като Топлофикация се стабилизира, я връщат обратно на общината. Тази схема се извъртя два или три пъти досега през последните 20 години.
12
2
 
2
 
! Отговори
Гого преди 13 години
напълно си прав колега .Тея от Прованса нямат право да негодуват понеже всичко опира до местно ниво
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
относно тъпия *** "УФ". Средствата в общината идват от местни данъци и такси , а не от данъка върху нивата на дядо ти, която търсиш как да продадеш за да си купиш панелена гарсониерка само и само да дойдеш в София
10
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Po tova lichi,che pravitelstvoto na Boiko Borisov raboti,a ne stoi.Toplofikaciq e obshtinska,no neka i Energoto stane otnovo obshtinsko.Tezi smotani komunisti vsichko prodadoha i zagrabiha!
9
8
 
5
 
! Отговори
Уф преди 13 години
И сега пак цяла България ще плаща топлото на Шопите. От къде на къде го държат и крепят това предприятие и то с пари взети от данъци на хора, които нито живеят в София, нито ползват такава услуга. И пак от нашия джоб ще излезе всичко, само на тъпите шопи да им е харно, пък да другите....... им
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И премахнете топлоразпределителни посредници като "Техем" и другите ***, защото заплатите, офисите и служебните им коли са калкулирани в нашите сметки! Тези посредници са абсолютно излишни! За какво съществуват, за да минат 1 път годишно да погледнат някакви числа на измислените уж "топломери"?! Това спокойно могат да го правят и служители на Топлофикация!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига сте наливали парите на данъкоплатците в тази съборетина! Ако не може да осигури качествена услуга на разумна цена, трябва да се остави да фалира, а не да се рекетират хората, които не искат такива услуги. След като фалира, ще се намери частна компания, която ще ги купи и ще предлага топлинни услуги на нормални цени. Както е навсякъде в Европа.
6
4
 
6
 
! Отговори
Гого преди 13 години
Скоро ще видите , че ще бъдем зарадвани с нови по ниски цени и всичко ще си доиде на мястото както на времето беше в София ..... а не да бъдем крадени съвсем по пладнишки
5
3
 
8
 
! Отговори
123 преди 13 години
Аз не палщам и нямам никакво намерение да плащам за нещо, което не получавам или е некачествено, но за сметка на това безумно скъпо. Основната дейност на ТЕЦ е производство на електричество, топлата вода достигаща до абонатните станции е отпадъчен продукт. Т.е тец получават веднъж пари за производството на ток и втори път за това че използват отпадъчния продукт. Това нещо наречено топлоснабдяване трябва да е значително по-ниски цени, които да включват доствка и обслужване, а не производство.
4
1
 
7
 
! Отговори
Столичанин преди 13 години
Не случайно преди 18 години тогавашният кмет на София професор Янчулев взе от правителството на Филип Димитров Топлофикация "София" за да няма надписани сметки,откачени радиатори и безкрайни разправии между гражданите и общината.В тази връзка сега се възстанови старата схема и това е похвално за Бойко Борисов.
3
7
 
8
 
! Отговори
ъ преди 13 години
Сега остава и всички *** дето не са си плащали парното от 10 години да си го платят!
2
2
 
11
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Сега ако си оправят и разпределителната мрежа и започнат реално да отчитат топломерите, а не прогнозно и на края 1000 лв изравнителна браво ще им кажа. Че то като теглиш чертата излиза, че на парно е по-скъпо отколкото на ток. От декември 2009 до Март 2010 включително съм платил 435лв парно и лятото ако ми дойде още толкова изравнителна ще ти таковам им парното златно.