Пътна полиция с хайка за коли, паркиращи по спирки и бус ленти

Проверката стартира в понеделник
13 фев 2011 08:56, Красимир Ангелов
38
Пътна полиция с хайка за коли, паркиращи по спирки и бус ленти
Снимка: Булфото

"Пътна полиция" и Центърът за градска мобилност готвят съвместна проверка за репатриране на превозни средства, спрели в бус-лентите или паркирали на спирките на градския транспорт, съобщават от Столична община.

Проверката стартира в понеделник и ще е през целия ден.

Репатриращите автомобили и полицаите ще обикалят всички булеварди, по които има бус-ленти - "Сливница", "Цариградско шосе", както и по ул. "Св. Г. Софийски", бул. "П. Владигеров", бул. "Захари Стоянов", ул. "Акад. Б. Стефанов", ул. "Филип Аврамов" и бул. "Г. Делчев".

От КАТ напомнят, че след промените в Закона за движението по пътищата, глобата за шофиране в бус лентата скача от 20 на 50 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
istinata boli преди 13 години
istinata boli i ne e udobna na nikogo.imam niakolko vaprosa kam upravliavashtite:1)zashto akciata shte e samo ponedelnik?2)zashto do sega prez drugite meseci tezi slujiteli na reda ne sa videli tezi narushenia?zashto na edin *** moje da se napishat desetki aktove,moje da si kupi djiesem sas karta na smetka,da govori i da ne si plati zadaljeniata kam operatora,kakto i zadaljeniata kam darjavata i nikoi za nishto da ne go zakacha???,a na gorkia redovi danakoplatec-jalna mu maika...!!!
35
0
 
0
 
! Отговори
люлинчанка преди 13 години
Нека заповядат в ЛЮЛИН не само в понеделник.В квартала паркират на овтобусните спирки, особено ако има повилиони за кафе, цигари и закуски.Друг интересен феномен е паркирането от години на кола на "завоя" на най-оживеното кръстовище пред Руския пазар.Поклон пред търпението на шофьорите от градския транспорт!
34
0
 
7
 
! Отговори
botsos преди 13 години
Да минат през кръстовището на Евлоги Георгиев и Черни Връх! Там в бус лентата има стоянка на бакшити! Да видим тях как ще ги махнат от там!
33
0
 
3
 
! Отговори
hard преди 13 години
Защо само в София и защо само в понеделник? Това си е перманентно изискване на Закона за движение по пътищата и на Правилника за прилагането му!
32
1
 
5
 
! Отговори
Мен преди 13 години
А в другите градове КОГА БЕ ? Колко пари от моите данъци излапахте и КОЛКО РАБОТА свършихте насреща, мама ви да *** ? Майак с количка посмъртно не може да мине през центъра на който и да е по-голям град - всички *** са спрели където им е най-близо и най-лесно - на тротоара. Започвам да свалям номера - падат супер лесно !!!
31
3
 
11
 
! Отговори
Бесен тип преди 13 години
Интересно че ченгетата не виждат каруците. Явно са боядисани като STELT самолетите в невидими цветове, защото спокойно се разминават с тях, но в момента който те видят без колан и скачат на пътя да размахват хранилката. Кога най-после господа *** дебели полицаи ще разкарате подчовеците *** с каляските им от пътищата. Те спазват ли правилата, имат ли светлини, колани, винетки, някой маха ли насраното от коня по пътя ?! Да ви *** и двойния стандарт !!
30
1
 
0
 
! Отговори
detektiff преди 13 години
Ei, ya stiga kampaniinost. Hvashtaite se na rabota i si ya varshete vseki den.Kakto go pravyat navsyakade po sveta. I kakvi sa tezi tsentrove za gradska mobilnost, kolko pari harchat ot byudjeta. Sega kakvo, pochvame aktsiya za sabirane na povechko sredstva li, zashtoto otpusnatite ne im sa dostatachni?
29
0
 
4
 
! Отговори
mi преди 13 години
Е сега де да знаеш, не познаваш човека. Моето примерно е живяло над 90 години в Сф и какво от това. Проблема всички си го знаем но никой няма финансова изгода да го решава. Визирам всичките ни правителства от последните 15-тина години.
28
2
 
1
 
! Отговори
герберче преди 13 години
ей за *** няма да говорите / те са наши хора/ ние искаме да разберем колко са българите това е/ и пак казвам *** няма да глобявате/ разбрахме ли се
27
3
 
10
 
! Отговори
Shark преди 13 години
до 24 Малко е пресилено да казваш че си софиянец при положение че САМО до преди 40 години семеството ти е живяло на село. И на всичко отгоре да се държиш надменно - "тея дето сега идват тука".
26
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо трябва подобно нещо да се обявява и да се прави кампанийно? Или в останалото време заработваме за семейния бюджет? Дай 10-20лв и спирай където искаш и както искаш... КАТ е паразитна структура в сегашния си вид и трябва да се закрие.
25
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
kato gledam kak sa se razvixrili naposledak,mai celta im ne e ta sprat naru6itelite a ne6to drugo,da izmaknat kolkoto se moje pove4e pari ot i bez tova pretesneniq gragdanin,jivql sam v italiq ama takova ne6to kato tuka nqma,tova si e 4ist reket
24
11
 
4
 
! Отговори
не може така :) преди 13 години
на мен дядо ми е дошил в софия 1970г.но аз съм си столичанан все пак какво като навремето са били на село,паркирането по тротоарите е приоритет на тея дето сега идват тука
23
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
тия пак мислят за бюджета български бездънна каца
22
2
 
18
 
! Отговори
Иван преди 13 години
А кой да направи хаика за полицейските автомобили ,които дебнат в засада спряли върху тревните площи? Това е редовна практика за полицията в Пловдив.
21
0
 
20
 
! Отговори
Въпрос преди 13 години
София какво има повече от всички останали градове взети заедно - селяни!
20
0
 
28
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
За съжаление тези хайки/акции си остават само такива, единични случаи. Това трябва да е ежедневието на полицаите. Обикновено това, срещу което се борят, когато има акция съответно го подминават с безразличие, когато няма акция/хайка. Сякаш ако няма официална хайка паркирането на забранени места е разрешено. Това е ежедневито ни, *** народ с голяма негативна инерция.
19
11
 
29
 
! Отговори
Преброител преди 13 години
Краен резултат Преброяване на населението на България.общо: 6 700 000 жени: 4 000 000Мъже: 2 700 000Цигани: 2 000 000Самоопределили се като граждани: 4 700 000, от които селяни по манталитет: 4 500 000.Извод: 200 000 са мачкани от 4 500 000 селяни и от 2 000 000 ***. Потенциални емигранти: 200 000
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А себеуважаващите се комплексари както казваш 15 по скоро са синчета на прокурори и темподобни или на татковци имащи фирмички с приличен оборот покрай някоя управляваща или не партия. Мисля че тези за по страшни от обикновенния селянин който има един овчарник и 5 кокошки.
17
0
 
29
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 13 години
Не мисля че законите за движение по пътищата са различни за хората от провинцията и столицата. Аз съм от провинцията, живея в София и смело мога да потвърдя че съм стриктен в спазването на законите за движение. Да вземем ограничението на скороста в града, да ти е направило впечетление колко се спазва. А за паркирането в един развиващ се град( жив град) вместо да се строят улици и паркинги, се правят безброй ненужни молове и т.н. сгради за пране на пари.