Скоро пингвини ще се кандилкат в софийския зоопарк

Най-новите обитатели имат вече и хралупи за мътене
Обновена: 17 фев 2011 10:37 | 17 фев 2011 10:37,
28
Скоро пингвини ще се кандилкат в софийския зоопарк
Хумболтов пингвин. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хумболтови пингвини, познати още и като перуански, ще са най-новите обитатели в Столичния зоопарк, съобщи директорът му д-р Иван Иванов.

Те ще са най-малко осем и до края на февруари се очаква да пристигнат от германски зоопарк.

Пингвините са високи 65-70 см, с черна глава с бяла линия зад очите. За разлика от други видове пингвини, имат и черна лента на гърдите.

Те са социални животни, което означава, че ще бъдат по-голяма група, обясни д-р Иванов.

В Столичния зоопарк вече са подготвили кът за новите си обитатели, като освен задължителния за тях басейн са направени и хралупи за мътене.

Нормалното местообитание на перуанския пингвин е с климат, близък до нашия. Пингвините са защитен вид, популацията им е около 10 хиляди екземпляра и е съсредоточена в Перу, Чили до най-южните острови на страната, както и в част от островите в Атлантическия океан към Антарктида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"пингвини ще се кандилкат", "хралупи за мътене"Това е зенита в репортерската кариера на 5 годишно хлапе. Досега не знаех нито, че пингвините се "кандилкат", нито че имат "хралупи". Бях останал с погрешното впечатление, че се поклащат докато ходят и че правят гнезда.
7
2
 
12
 
! Отговори
КАНДИЛКАЙ-МАЙКА-СИ преди 13 години
МОЛЯ СМЕНЕТЕ СИ РЕДАКТОРИТЕ,ЧЕ СА НЕКАДЪРНИ ТО СЕ ВИЖДА!!!!!НАПРАВЕТЕ АНКЕТА ЗА РЕДАКТОРИТЕ ДА ВИДИТЕ ЧЕ ПОВЕЧЕТО ГЛАСОВЕ ЩЕ СА ПРОТИВ ТЯХ,ЗАЩОТО ИЧ ГИ НЕМА !!!НЕ МОЖЕ ИНВЕСТОР БГ ДА ДЪРЖИ ТАКИВА БЕЗДАРНИ И НЕКАДЪРНИ ХОРА!!!!УВОЛНЕНИЕ ПОРАДИ НЕМАРЛИВОСТ И НЕКАДЪРНОСТ И НОВИ КАДРИ СТИГА С ТАЯ ШУРО-БАДЖАНАЩИНА!!!
6
2
 
16
 
! Отговори
бухал обича шнапс преди 13 години
Жал ми е за всяко животно, арестувано в гнусния бетонен затвор, наречен Софийски зоопарк. Болни, проскубани, тъжни животни, научени да просят от посетители-психопати, които поради плитък мозък не схващат забраната за хранене.
5
8
 
1
 
! Отговори
до1 преди 13 години
а какво е фалопиева тръба,пояснете ако обичате?
4
1
 
13
 
! Отговори
ръП преди 13 години
Дежурната преписвачка май още се "кандилка" от снощния запой. Я изтрезней с някое и друго чалга парче и след това ходи да нанкаш, че тикавата май още се облетява от винарки.
3
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами вместо да отглеждаме пилета без диоксин и домати без миниращи молци,ние си внасяме пингвини и садим киви в южна БГ....видяла жабата,че подковават вола, и тя вдигнала крак...
2
0
 
21
 
! Отговори
не засягайте на чест преди 13 години
"ще се кандилкат".....Е, не обиждайте "аристократите" сред животните - не може да се кандилкат облечените във фракове достолепни пингвинчета - те просто ходят като Чарли Чаплин....
1
1
 
28
 
! Отговори
светено масло преди 13 години
верно ли ше се кандилкат ?Айде редакторчето сега да се закандилка към на майка си фалопиевите тръби ,че да не му помогна с един шут в седалищните части/.