6400 места за най-малките в градините в София

На 29 април ще се проведе първото класиране
23 фев 2011 12:17,
4
6400 места  за най-малките в градините в  София
Снимка: Булфото

Общо 6 400 са местата в първа група на детските градини и в яслените групи на обединените детски заведения (ОДЗ), които ще се обявят за кандидатстване от 28 февруари.

Директорът на дирекция "Образование" на Столичната община Мария Минчева поясни, че срокът, в който може да се кандидатсва за тях чрез информационната система за обслужване на детските градини е 28 април.

Ден по-късно ще бъде извършено и първото класиране на децата под граждански контрол.

За яслените групи към обединените детски заведения ще бъдат обявени 2700 свободни места, а за първа група в детските градини и ОДЗ - 3700 места.

По думите на Минчева от тази година 73 детски градини и ОДЗ от общо 198 детски заведения вече работят с делегирани бюджети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Яни преди 13 години
Едва ли ще стигнат местата за децата и пак ще има записване, чакане. Очаква се в София, да дойдат още хора защото безработицата расте ли, расте.
3
0
 
4
 
! Отговори
Мама на две преди 13 години
Хм, аз не знаех, че Боко е обещавал такива неща, но сега поне ще знам при кого да си заведа детето ако не го приемат наесен. Предлагам и други да се присъединят.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е само една!
1
1
 
5
 
! Отговори
Хм преди 13 години
напишете колко места няма да стигат, а не колко са общо...щот Боко обеща до 2011 проблема да е решен... В средата на Младост 1 има прекрасна детска градина, в която няма деца, а някаква администрация...