Поемам лична отговорност, затова връчих оставка!

Минко Герджиков обясни какво е искал със зоните в София
13 мар 2011 17:34,
130
Поемам лична отговорност, затова връчих оставка!
Минко Герджиков. Снимка: Булфото

"Моята оставка е свързана с това, че искам да поема лична отговорност, че възникна напрежение, свързано със презонирането, което влияе върху определянето на данъчната оценка на имотите", коментира пред “Фокус” Минко Герджиков, който днес подаде оставка като зам.-кмет на Столична община.

"През 98-ма година например „Малинова долина” се е водила вилна зона, а сега е равностойна на „Младостите” и на „Студентски град", поясни той позицията си.

Още по темата

По думите му – на места се е натрупало по-голямо увеличение от това, което предварително е било планирано.

"Например в един от районите – кв. „Банишора”, по решение на Общинския съвет от 1998 г. кварталът е бил определен да попадне в трета зона, а технически службата е подала информация, че районът е за четвърта зона. Сега ние, слагайки „Банишора” в по-горна зона, се получи по-голямо натрупване от 50 %, тъй като ние прескачаме две зони. Натрупа се едно допълнително, скрито увеличение", каза Минко Герджиков.

"Считам приетото решение да се върне старата система и старото зониране за правилно. Ще се направи организация хората от променените зони да получат нови съобщения, които да съответстват на миналогодишните и тези наши съграждани, на които са взети по-високи суми, ще могат да си получат обратно средствата", каза подалият оставка зам.-кмет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако Борисов не държеше толкова упорито на агентите на ДС ,на лобистите на големите компании и на някои откровени *** като ЦЦ , може би управлението му щеше да се запомни с добро. Всъщност ако обичаше книгите повече от ритането на топка ,щеше да знае това.
90
0
 
10
 
! Отговори
7 преди 13 години
ЕДИН МАЗНИК ПО МАЛКО.
89
1
 
1
 
! Отговори
Handel преди 13 години
Prevedeno na bylgarski (i napisano s latinica) tikvite se 4udjat kak da izmyknat pove4e pari ot horata.
88
0
 
18
 
! Отговори
granik преди 13 години
Минко ще те призная за мъж ,ако пред кметството публично си направиш сепуку за да измиеш срама от името си.Така ще дадеш и пример на Фандъкова да си направи Джигай с вързани колене.Ще ви обявим за хора на честта и ще помним имената ви дълго.
87
0
 
8
 
! Отговори
БРАД МИТ преди 13 години
Този некадърник мазен трябваше да му бият шута още като си замина Софиански
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стой ни село, бе селски !
85
6
 
2
 
! Отговори
някой преди 13 години
На село са по-малки данъците, що ревете.
84
0
 
7
 
! Отговори
до97 преди 13 години
Той беше кандидата за кмет на сдс на последните кметски избори в София,не че и другите са добри но пишете истината.
83
1
 
7
 
! Отговори
ПЕДАЛ преди 13 години
МРЪСЕН БЕДАЛ АМИ Ж-К ДРУЖБА КАКВО СЕ Е ПРОМЕНИЛО ЧЕ ДАНАКА МИ Е ДВОЕН
82
2
 
19
 
! Отговори
4 преди 13 години
ТОЗИ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ***. НАРОДА ОБЕДНЯВА, ИЗНЕМОГВА , А ТОЙ ПО МИЛИЦИОНЕРСКИ, ПРАВИ ХИТРИ ХВАТКИ, З АДА ДИГНЕ ДАНЪЦИТЕ. ЕСТЕСТВЕН ОС ТАЯ УХИЛЕНА ПРОСТА И НЕКАДЪРНА ЛЪЖКИНЯ, ЗАЕДНО СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕЦАКАТ НАРОДА. *** ***. ВЪН ОТ ОБЩИНАТА И ПЪЛЕН ОДИТ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ.
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бесило за тоя болшевик !!!
80
0
 
9
 
! Отговори
знаещ преди 13 години
Запомне те това което ви пиша няма да го махнат в общината им трябват такива мръсницни като тя ***.Ще кажат е той се чуства виновен много добър,чуствителен и още подобни идиощини и ще го оставят а трябва не да го уволнят а и да бъде съден *** но крадят заедно и ще го оставят.
79
0
 
19
 
! Отговори
anrchy77 преди 13 години
А бе Герджиков! Да ти Е.а м....а, а твоя г.з на възможно най-черните *** бих дал! Както и на Софиянски и цялото пъпчиво лоби!!! Доходите на хората намаляват драстично а вие лежерно ни повишавате данъцие!!! Изхода е един спрете да крадете бе нагли *** такива!!! То е ясно че и ГЕРБ не могат да се справят ... или не искат ... но не смятате ли че може с камни и не само да ви ... м...та. Само това заслужавате. И ако все пак робската психика на българина отново ви спаси мазните *** ...
78
0
 
4
 
! Отговори
joro преди 13 години
Евала, бате! Само така!
77
0
 
5
 
! Отговори
банишорец преди 13 години
Абе какви 50% , ???? калкулатора ми показва 76.9%А за гаража дето изхвърлям 20 фаса за година цакам като за двустаен в Обеля.....
76
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък си мисля, че Герджиков си свърши перфектно работата. По-добре нямаше кой друг да го начука на Герб за кметските избори. Мога само да му стисна ръката. Нищо, че страдам и аз финансово, като останалите софиянци.
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
набедиха човека, а тази даскалица не става ама да му мислят които са я избирали, то и другите кметове не стават де....
74
0
 
19
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Пореден номер от шоуто "комиците от ГЕРБ". Всяка система си има бушони, но не е ли време да гръмне главния бушон,а то все такива второстепенни.Този Герджиков трябваше да си замине още когато започнаха балирането на *** и изграждането на вонящите Бойкови пирамиди в района на Кремиковци,сега вече обрасли с растителност и биха били добър фон за предизборните плакати на ГЕРБ.Отговорността е на Фандъкова и да не се опитва да гледа строго от екрана на телевизора а да последва примера на Герджиков.
73
1
 
15
 
! Отговори
ЪЪЪ преди 13 години
Най-после го отбиха от общинската ясла!!!Според мен просто трябва да бъде застрелян на някое кьоше!!!!
72
0
 
9
 
! Отговори
zona5 преди 13 години
елементарни условия, на които всяко средноевропейско СЕЛО се радва и че не трябва да се делим на граждани и селяни, а на хора със гражданско съзнание, на хора отстояващи свободатат си и благините, които ни се полагат според данъците, а най-лошото тепърва предстои за съжаление!