Презонирането спряно, данъчната кампания продължава!

Фандъкова обаче смята, че нов ред в зоните трябва да има
Обновена: 14 мар 2011 09:57 | 14 мар 2011 09:46,
101
Презонирането спряно, данъчната кампания продължава!
Йорданка Фандъкова Снимка: БТА

Предизвикалото недоволство презониране на София за момента ще бъде спряно заради липсата на информация, призна кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

„Не успяхме да обясним достатъчно добре на хората и те останаха с усещането, че нещо е правено на тъмно. За нас по-важно е доверието им, отколкото 100 лева повече в общинската хазна”, категорична бе тя пред bTV.

Фандъкова обаче призна, че въвеждане на нов ред в зоните трябва да има, защото последното такова е било през 1998 година.

В него обаче се наблюдават редица противоречия, дори има и допусната техническа грешка по отношение на част от „Банишора”, обясни кметът.

„Хората са прави да са тревожни и недоволни. Обикновено обвързваме условията на живот с данъците. Но важно е да се знае, че в основата на изчислението трябва да стои икономическата логика – пазарните цени трябва да са съотносими към данъчната оценка”, допълни Йорданка Фандъкова.

По думите й данък сгради остава същият като миналогодишния за софиянци. Изключения ще бъдат само хората, при които е настъпила промяна в жилищния статут.

Данъчната кампания продължавала и до края на април столичани могат да се възползват от 5-процентова отстъпка.

От следващия понеделник пък хората в преизчислените зони ще могат да плащат данъка си в размери от миналата година.

Още по темата

Надплатилите ще могат да получат парите си обратно по два начина – директно чрез подаване на съответния документ в районната данъчна администрация или чрез приспадане от следващи вноски.

За случилото се объркване Фандъкова отбеляза, че трябва да бъде поета лична отговорност. Кой обаче ще застане зад нея – ще стане ясно до няколко дни, когато ще приключи проверката. Кметът изрази мнение, че едва ли само ръководителят на екипа Минко Герджиков има вина.

Според нея няма да има ощетяване на бюджета на общината след спирането на презонирането, защото целта не е била събиране на средства, а по-справедливо разпределение.

„Не мога да допусна нито един човек да остане неинформиран”, категорична бе Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хем им са иска хем не им стиска.Идат местни избори.Ще отменят та чак пушек ще се вдига.А догодина ще вдигат смело щото вече ще са в началото на мандата и следващите избори ще са далеко.
13
1
 
22
 
! Отговори
? ? ? преди 13 години
До изборите по старому,после пак ще вдигат данъците? Ей,тия от ГЕРБ са *** или нас ни имат за такива? Тия лудили са бе ?
12
12
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Нормален е данъка за...софиянци,като се има в предвид,че повечето са реститути и с по няколко апартамента,които дават под наем.Тези дето са дошли от Кривунделово в Софето и са взели по една...панелка,ако искат ниски местни данъци,да се връщат обратно.Еее,то не може половин България да се изсипев София.Най-много да предизвикат природен...катаклизъм;или Искъра да ..пресъхне,или Витоша да стане по...ниска,от баира Голия Тумбак крайКривунделово.
11
5
 
24
 
! Отговори
жител на Младост-3 преди 13 години
Голямата работа, тази година ще се размине, но така ще го измислят за 2012-та, че свят ще ни се завие. Вие очаквате ли нещо добро? А да сте чували за умен даскал и зелен кон?
10
4
 
26
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 13 години
ТОЛКОВА Е ПРОСТО - ОСТАВКА! НЕКА РАБОТИ ЗА КАКВОТО Е УЧИЛА, ДАНОЕ ДОБРА ПОНЕ ТАМ!
9
3
 
22
 
! Отговори
Калин преди 13 години
фъндито и гърбавите са абслютните недорозумения .. болшевизма им е пагубен за хората, дефицит с облози .. съмнително структурирани.. не покрива, ама толкова им е акъла!!!!!
8
3
 
21
 
! Отговори
Памперсът преди 13 години
Опа.....Пак направихме чиш....За пореден път......
7
4
 
28
 
! Отговори
преди 13 години
и какво стана ... сега столичният бюджет с дефицит заради герберското отмятане, и после държавата ще и помага, така както на никоя друга община в страната
6
4
 
29
 
! Отговори
ъх преди 13 години
Много правилно Фастъкова, не само Герджиков има вина, не само. Сещаш ли се за още някой?
5
3
 
30
 
! Отговори
Бай Иван преди 13 години
за последната година данъци, такси, цени всичко скочи заплати не, чудя се какво търсим още в тази държава
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мога да допусна нито един човек да остане неинформиран, категорична бе Йорданка Фандъкова.Aми така де. Като се вдигат данъците трябва да го разберат всички, как нагло излъга преди, като каза, че няма да се вдигат данъците. Даже на изборите пак ще си я изберем за кмет, нали? :)
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На есен да си ходите с песен и ти и целия общински съвет.
2
2
 
40
 
! Отговори
$ преди 13 години
Какво да се учудваме? Играта " Тука има- тука няма" е измислена от ГЕРБ.
1
2
 
42
 
! Отговори
Dundy преди 13 години
Не мога да разбера само кметицата що се прави на ощипана мома, все едно не и е било ясно до какво ще доведе презонирането, и не си подаде оставката!