Анкетьори плъзват сред ветеринарните лекари заради регистрацията на кучетата

Ще бъде поставена в 150 кабинета информация за поставянето на микрочип
26 апр 2011 21:50,
12
Анкетьори плъзват сред ветеринарните лекари заради регистрацията на кучетата
Снимка: Булфото

До края на април членове и съмишленици на сдружение "На ти с природата" ще разпространят до всички 150 ветеринарни кабинети в София информационна табела за данните, които ветеринарният лекар задължително трябва да събира при поставяне на трайна идентификация на домашно куче - микрочип, съобщиха от сдружението.

Според "На ти с природата" теза данни са масово непознати за ветеринарните лекари. Паралелно с информационния лист доброволци към сдружението ще проведат и кратка анкета сред ветеринарните лекари относно информираността за техните задължение при регистрация на домашни кучета, запознатост с процедурата, готовност да съхраняват и подават данни до контролните органи.
 

Анкетата ще отрази и предложенията на лекарите за подобряване на регистрационната процедура. Техните мнения ще бъдат отразени в доклад до Министерство на земеделието и храните с препоръки за подобряване на регистрационната система.

Информационният лист, който ще разпространи сдружението, се издава в сътрудничество с Областната дирекция по безопасност нахраните, София в рамките на проект "И с моето куче в Европа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Хабер си нямате какви непромокаеми обувки от кучешка кожа стават!А от кожата на защитниците им,тъпани за духова музика!До кога ще търпим всякакви ***,дори и двуноги?!
9
1
 
2
 
! Отговори
BORIKUCHEV преди 12 години
MNOGO ZASHTITNICI NA PESOVETE SE POIAVIHA TUK. O.K. VEROIATNO IMAT TAKIVA IZ DOMOVETE SI. DOBRE, OBICHAT PESOVETE..DA SI GI GLEDAT I HRANIAT. NO AZ KATO PLASHTASHT DANUCITE PITAM,, ZASHTO TRIABVA V PRAHTA NA SOFA DA IMA OKOLO 2 TONA IZSUHNALI KUCHESHKKI ***? ZASHTO NA VSEKI 20 METRA IMA KUCHESHKI ***, POVECHETO NASTUPENI I RAZNESENI NA PORCII? ZASHTO TEZI KOTO GI OBICHAT NE SI NOSAT RUKAVICI I NE SUBIRAT *** SI? TOGAVA AZ IMA PRAVO DA GI TROVIA, NALI???TE MI CAPAT A AZ CHSTIA.
8
1
 
2
 
! Отговори
стар курбанджия преди 12 години
оправи мирко всичко сега ще брои и кюпеците.А уличните кой ще се снаряжи за анкета да ги брои
7
3
 
5
 
! Отговори
Дерат Антифризов преди 12 години
"ОТЧАЯН", прав си, че само комплексният подход към дератизацията гарантира нейната пълна ефективност. Но нека не я подценяваме по отношение редуциране на вредителите и поддържане числеността им в поносими граници. Ако имаш гъмжило от *** у вас и направиш дезинсекция, а съседката е природозащитничка и не желае такова варварство, то действаш индивидуално и свеждаш популацията им до случайно придошли "домашни любимци" от съседката. Тях също ги пръскаш профилактично и живееш на чисто.
6
5
 
7
 
! Отговори
ОТЧАЯН преди 13 години
Колкото и да ги тровим, няма да може да ги избием напълно. Има ги в цялата страна, и идват от селата в градовете. Дори да има само 10 % кучкари сред хората и песовете пак ще достигнат настоящия си брой.Трябва с благословията на диржавата, общините да избиват масово псетата.
5
0
 
6
 
! Отговори
galya преди 13 години
Всичко е от ниската култура на българина!Последния коментар го доказва.Само че така е било в каменната ера..За хора имащи самочувствието на европейци е жалко!!!Никой не потърси сметка за изразходваните милиони от европейските данъкоплатци влезли тук за изграждане на кучкарници!Някой ги излапа по стар обичай.Ами медикаментите за обезпаразитяване , ами............Най лесно е да хвърляме отрова, пък кой ще я хапне, не ни се мисли!Защо пък да ни интересува.Така е по-лесно.Не потърсихме и сметка
4
9
 
6
 
! Отговори
ЗА ПОМИЯРИТЕ... преди 13 години
...САМО ОТРОВА !СЛЕД КАТО ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА НИ ОПАЗИ ДЕЦАТА И НАС----ДА ИЗБИЕМ ТАЗИ НАПАСТ!!!ХВЪРЛЯЙТЕ ИМ ОТРОВА В ХРАНАТА---ТЕ СА ЗЛИ И РАЗНАСЯТ ЗАРАЗИ.БЕСНИТЕ КУЧЕТА ГИ УБИВАТ , НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА!НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА БЪДЕТЕ НАХАПАНИ И РАЗКЪСАНИ!БЕСНИТЕ КУЧЕТА ,НАРОЧНО ГИ ПУСКАТ....ЗА ДА ИМАМЕ ПРОБЛЕМИ И ДА НЕ МИСЛИМ ЗА ПОЛИТИКА!ТОВА Е ПАК ...ЧЕРВЕНА КОНСПИРАЦИЯ!
3
10
 
8
 
! Отговори
Niko преди 13 години
До кога ще газим в кучешки екскременти по детските площадки и парковете! До кога *** като малки агънца ще разкъсват децата ни!До кога ще се събуждаме по 3 пъти всяка нощ от кучешки оргии!Името на фондация 4-лапи идва от това ще отрязаха 4-лапи на кученцето за да могат да прокарат закона за опазване на ***. Много интересно, нище на казват за прасета.Те са по-интелигентни. Но явно критерия е по вкусови кчества.Ако имах власт първо щях да обявя фондациите от рода на 4 лапи извън закона
2
3
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Регистрацията на домашните кучета е лесно--да каже министъра--кучкар , какво ще правим с *** по улиците, гдето но нападат децата и жените???!!!!Те-скитащите *** са опасните за хората и природата--защото разнасят болести и ***!ХАЙДЕ ДА НЕ СЕ ПРАВИМЕ НА АКТИВНИ И ЗНАЕЩИ....!!!ПАК ЛИ ЩЕ ОЧИТАМЕ ДЕЙНОСТ ---ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ???!АМАН ОТ ЧЕРВЕНИ ТАРИКАТИ...!!!
1
0
 
14
 
! Отговори
пак рекорд със загла преди 13 години
Анкетьори плъзват сред ветеринарните лекари...Доста нагледно - като бълхи в козината на котки и кучета...